Luomulaakso vierailee

Luomulaakso vierailee

Verkossa aukeaa nykyisin aikamoinen määrä erilaisia kauppoja – myös luomua myyviä puoteja aika tavalla. Niiden joukosta on joskus vaikeaa löytää sitä omaa kauppaa, josta ostaa ruokansa. Valikoimissakin on hurjia eroja. Toiset myyvät kaikkea sitä, mitä lähikauppakin, kun toiset taas pitävät valikoimissaan pelkästään kuivatuotteita ja säilykkeitä, jotka eivät tarvitse viileää varastointi tilaa. Vaihtoehtoja on aika hurjasti, mutta vain kourallinen sellaisia liikkeitä, joista voi ostaa kaiken luomuna. Luomulaakso kokeilee mielellään uusia luomua myyviä kauppoja ja kertoo kokemuksistaan muillekin.

Hyvin mielellään Luomulaakso tutustuu myös luomua tuottaviin tiloihinkin, sillä on mukava tietää enemmän siitä, miten ruoka meille päätyy. Sanonkin aina, että ilman luomutilallisia ei meidän lapsillamme olisi ruokaa.  Luomutiloilla on mukava käydä lasten kanssa, sillä samalla lapset oppivat, mitä kaikkea tapahtuu ennen kuin ruoka päätyy lautaselle sekä myös sen, että mansikoita ei suinkaan kasva kaupan vihannesosastolla ja maito ei tule traktorista. Lihakin tulee ihan oikeasta eläimestä ja kyllä – eläin täytyy teurastaa ennen kuin me voimme sen syödä.

Tila_Mattila10

Luomulaakso seikkailee  mielellään  messuilla ja markkinoillakin, sillä messut ja markkinat ovat hauskoja paikkoja, joissa voi törmätä ties minkälaisiin uusiin ihanuuksiin! Erityisen hauska niitä on kierrellä hyvässä seurassa ja nykyisin luomutuotteitakin löytyy melkein kaikkein pienimmiltäkin markkinoilta. Eko, Reilu ja luomu ovatkin saaneet jo mukavasti jalansijaa näilläkin saroilla.

Täältä löydät postauksiani luomua myyvistä kaupoista niin verkossa kuin muuallakin sekä myös luomutiloista, joilla olemme käyneet. Eikä toki unohdeta iki-ihania (monesti ruokaan liittyviä) markkinoita ja muita mukavia käyntejä kotimaan tapahtumissa ja kohteissa. 🙂

Tila_knehtila06

LUOMULAAKSO TUTUSTUU LUOMUTILOIHIN

Kiven Säästöpossu 
Knehtilän Tila
Lohenojan Luomutila
Mainio Puutarha
Mattilan Luomutila
Stadin Puutarhuri

 

Tila_Kivenpossu07

 

LUOMULAAKSO TUTUSTUU LUOMU- JA EKOKAUPPOIHIN 

Ekokiva:
Hyvinkään Ilo:
Luomu- ja herkkukauppa Inkivääri: 
Raakatori:
Tilakauppa:
Villiverso:

kaupat_tilakauppa3

 

LUOMULAAKSO SEIKKAILEE MESSUILLA JA MARKKINOILLA

Luomulaakso seikkailee messuilla ja markkinoilla hyvin mielellään, sillä messut ja markkinat ovat hauskoja paikkoja, joissa voi törmätä ties minkälaisiin uusiin ihanuuksiin! Erityisen hauska niitä on kierrellä hyvässä seurassa ja nykyisin luomutuotteita löytyy melkein kaikkein pienimmiltäkin markkinoilta. Eko, Reilu ja luomu ovatkin saaneet jo mukavasti jalansijaa näilläkin saroilla.

Lähi-ja Luomuruoka Messut 2015
Kansainväliset Suurmarkkinat

kaupat_arcticchoc08

 

2 thoughts on “Luomulaakso vierailee”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

|LuomuBlogi | EkoBlogi |