Luomu,  Luomutila

Hyvän mielen luomupuoti – Puotimaalla

Puotimaalla on iloisen Liisa Mattilan pitämä, kotoinen pieni luomukeidas Korialla Kouvolan kupeessa. Kymenlaaksossa sijaitseva luomutila tuottaa erilaisten viljatuotteiden ohella niin mustaherukkaa kuin mansikkaakin ja tilalta löytyy myös pieni puoti.

Nimi sille on valittu osuvasti, sillä Puotimaalla on juuri sitä miltä kuulostaakin. Ihanasti polveilevan hiekkatien takaa löytyy maatila ja puoti, johon kävin tutustumassa viime kesän lopulla Kouvolan seudulle suuntautuneen lomamatkan yhteydessä.

Hyvän mielen luomupuoti - Puotimaalla


Hyvän mielen luomupuoti – Puotimaalla

Päivä oli pilvinen ja sateinen. Ei ehkä paras mahdollinen ajankohta ottaa tunnelmallisia maalaiskuvia, mutta Suomen kesä on vaihteleva ja tällä kertaa sattui tällainen keli. Emmepä ainakaan paahtuneet autoon ja raikkaan suihkunkin sai matkalla niin halutessaan.

Päätöksemme poiketa tilalla syntyi aika nopeasti ja soittaessani tilalle sain lämpimän vastaanoton. Ovet ovatkin auki hyvin joustavilla aukioloajoilla — sen kyllä huomasi, sillä tällainen satunnainen matkailijakin pääsi tutustumaan puotiin, vaikka varoitusaika oli lyhyt. Vastaanotto oli sydämellinen ja juttelutuokio kesti hyvän tovin. Ja mikäs siinä jutellessa mukavassa puodissa, sateen ropistessa kattoon.

Vastaanotto oli iloinen ja sydämellinen.

Puotimaalla yllätti heti kättelyssä laajalla valikoimallaan. Hyllyistä löytyy tilan omien viljatuotteiden lisäksi mm. erilaista kosmetiikkaa, tekstiilejä, koruja, puhdistusaineita ja kirjoja sekä lahjatavaraa.

Viljavalikoima on kattava. Löytyy niin kauraa, vehnää, ohraa, kuin ruistakin jos jonkinmoisessa muodossa ja olipa hyllyssä vielä iki-ihanaa härkäpapuakin! Ja pellavansiementä! Viljatuotteet oli aseteltu tunnelmaan sopivasti puiseen hyllyyn, joka loi ihanaa vanhahtavaa tunnelmaa puodille yhdessä ikivanhan kassakoneen kanssa.

Puodin oma Puotimaalla-sarja sisältää viljatuotteiden lisäksi myös ytimekkäästi nimetyn Luomuemännän-sarjan, joka pitää sisällään monipuolisen valikoiman erilaisia ihovoiteita, kasvojenpuhdistuainetta kuin öljyäkin.

Kaupan toista reunaa hallitsivat modernimmat huonekalut ja tavarat. Korut ja tekstiilit olivat kauniisti esillä. Kosmetiikka ja pesuaineet löytyivät siisteistä riveistä omilta paikoiltaan ja valikoima oli suorastaan häkellyttävän monipuolinen puodille maalla.

Omaankin ostoskoriin sujahti muutama hankinta, sillä kotiin viemisiä on aina mukava ostaa. Tällä kertaa valitsin matkaan mm. pari keittiöpyyhettä sekä tilan omia jauhoja ja Metsän Emännän erinomaista Pihkasalvaa, josta olenkin jo aiemmin kirjoittanut.

Keittiöpyyhkeet ovat pellavan ja puuvillan sekoitusta ja ehdottomasti parhaat keittiöpyyhkeeni ikinä. Jälkiviisaana on hyvä todeta, että olisi pitänyt ostaa useampikin, sillä kaksi pyyhettä ei ole paljon, kun meidän keittiössä käsin tiskaus on arkipäivää. No, jos niitä olisi vielä löytyisi, kun seuraavan kerran ajelemme ohi.

Viljatuotteista ostin tällä kertaa vehnäjauhoja, kaurahelmiä sekä ohrajauhoja, joista kaikki olivat erinomaisen makoisia. Tuntui mukavalta, kun sai keittiössä palata kesken ruuanlaiton mukavaan kesäpäivään Korialla.

Lomamatkallakin voi poiketa luomutilalla

Olen erittäin iloinen, että tulimme poikenneeksi tilalla, vaikka ensin pohdimmekin jaksaisimmeko, kun ajomatkaakin oli vielä hyvä pätkä edessä.

Pysähdys piristi, oli kiva ostaa kotiin viemisiä, viettää mukava juttutuokio ja tutustua uusiin ihmisiin sekä luomutilaan puoteineen.

Pysähtykäähän lomareissuilla te muutkin täällä tai jollain muulla luomutilalla. Tuleva kesä ja satokausi ovat tähän ihan parhainta aikaa! Mutta muistakaa soittaa ja tiedustella sopiiko vierailla, mikäli tila ei ole ilmoittanut tiettyjä aukioloaikoja. Tiloilla on paljon erilaisia käytäntöjä ja pitää aina muistaa, että luomutila on myös toisten koti.


Lisää luomutiloja voit etsiä Luomulaakson linkkilistasta maakunnan mukaan.Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.