APUA ARKEEN NEPSY-LASTEN VANHEMMILLE

Luomulaaksossa on eletty nepsy-arkea jo monen monituista vuotta. Ensin emme sitä vain osanneet siksi nimetä, mutta kesän 2018 jälkeen alkoivat asiat olla paljon selkeämpiä kuin koskaan aikaisemmin, vaikka aavistus meillä jo aiemmin pulmien laadusta olikin.

Matka diagnoosien saamiseksi oli pitkä ja kivinen. Yksi iso osa matkaa oli aistihuoneen rakentaminen kotiimme. Koin myös, että vertaistuen löytyminen oli hankalaa ja netin syövereissä oleva tietokaan ei löytynyt aina kovin helpolla.

Toivon, että linkkilistat auttavat jotakuta toista samojen asioiden kanssa painivia löytämään apua ja tukea arkeensa edes hiukan helpommin. Hyvä on myös muistaa, että moni seurakunta ja kunta tarjoaa vertaistukiryhmiä. Kannattaa kysellä suoraan oman asuinalueensa paikoista.

Oma erityinen arkemme koostuu pitkälti puheen- ja kielenkehityksen häiriöstä, austimikirjosta, Tourettesta ja ADHDstä — SI-pulmia unohtamatta. Näiden ominaisuuksien kanssa kuljemme eteenpäin ja pyrimme löytämään arjesta ne onnistumiset ja ilot. Vuosien varrella on pollyannamaisen positiivinen asenne ollut tarpeen ja sen avulla on selvitty aika monesta mutkasta.

Luomulaakson nepsy-arki postaukset

Linkkilistallinen apuja nepsylasten vanhempien arkeen. Vertaiselta toiselle.

Linkkilista aistileluja ja apuvälineitä myyviin kauppoihin