Luomu/Ekokauppa

Tilakauppa

Toinen kylmätavaroita sisältävä tilaus Tilkaupat_tilakauppa2akaupasta tuli tänään.

Ihana oli taas valita ostoskoriin tavaroita netistä ja odotella lastia saapuvaksi. Tein tilauksen keskiviikkona ja perjantaina aamusella oli posti oven takana ison kuorman kanssa. Ei voi muuta sanoi kuin, että toimii hienosti niin Tilakaupan kuin Itellankin osalta! Samalla ihmettelen, miksi useampi kauppa ei hyödynnä Itellan Thermo-kuljetuksia ja tarjoa asiakkaille mahdollisuutta ostaa myös kylmätuotteita.

Tällä kertaa kuormassa oli punakaalia, parsaa, lehtikaalia, retiisejä, munakoisoa ja paljon muuta! Moni asia on sellainen, jota meidän lähikaupastamme tai vähän kauempaakaan ei saa.  Onneksi onTilakauppa!

Parsaa tilasin taas ison kasan, koska nyt oli vielä hyvä aika saada sitä paljon ja edullisesti. Loppu päivä meneekin pitkälti parsaa pilkkoessa, kiehauttaessa ja pakastaessa. On ihanaa kerätä taas talvivarastoja parin vuoden tauon jälkeen!

Sekin täytyy sanoa, että laatu vihanneksissa ja hedelmissä on aivan upea! Alkuun mietitytti tilata postitse, kun ajattelin, että siellä niitä mölskytetään matkalla ja saan varmaan ties kuinka kolhuisia tomaatteja kotiovelle! Mutta niinpäs siinä kävi, että tomaatitkin ovat tulleet kotiin saakka hyvinvoivina ja suloisen punaposkisina! Ja mölskytetään niitä kasveja tuolla normikaupassakin – ja paljon pahemmin kuin postissa….kaupat_tilakauppa1

Kyllä sitä voi ihminen erehtyä!

Mainittava asia on muuten myöskin se, että punajuurissa on nuo juuret tallella, kun normikaupan vastaavista ne on leikattu pois ja sitten punajuuret päästävät kaiken kauniin värinsä keitinveteen! Se on harmi. Moni ruoka on niin paljon kauniimpi, kun punainen väri säilyy ruokaan asti ei tarjolla ole vain aneemisen värisiä palloja, jotka muistuttavat etäisesti punajuurta.

Mietin, että meille sopiva tilausväli voisi olla pari kertaa kuussa. Varmaan  menee hetken aikaa ennen kuin rutiini muodostuu ja tiedän tarkemmin paljonko voin tilata kerralla ja mitkä tuotteet ovat sellaisia, jotka tilaan juuri Tilakaupasta. ja totta kai vaikuttaa sekin, mitä Tilakaupassa milloinkin on tarjolla!

Tällä kertaa isona ihanuutena oli Tuuran tilan luomukaritsan jauhelihaa. Pitkästä aikaa saamme lampaan jauhelihasta tehtyä pataa, johokaupat_tilakauppa3n tulee kaikken herkkua:  kritharakia! Possunlihalla kyseinen ruoka ei vain ole niin hyvää – possu on liian miedon makuista siihen. Naudan liha vielä toimii, mutta lammas – se jotain todella ihanaa herkkua  tässä ruuassa! Nyt pakastimessa on pienehkä määrä lammasta erikoistilanteisiin. Se ei todellakaan ole jokapäiväistä herkkua.

Ihanuutta on, että tällainen mahdollisuus tilata luomu kotiovelle on olemassa. Iso kiitos siitä Tilakaupalle!

 

web statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.