LUOMULAAKSO VIERAILEE

Verkossa aukeaa nykyisin aikamoinen määrä erilaisia kauppoja – myös luomua myyviä puoteja aika tavalla. Niiden joukosta on joskus vaikeaa löytää sitä omaa kauppaa, josta ostaa ruokansa. Valikoimissakin on hurjia eroja. Toiset myyvät kaikkea sitä, mitä lähikauppakin, kun toiset taas pitävät valikoimissaan pelkästään kuivatuotteita ja säilykkeitä, jotka eivät tarvitse viileää varastointi tilaa. Vaihtoehtoja on aika hurjasti, mutta vain kourallinen sellaisia liikkeitä, joista voi ostaa kaiken luomuna. Luomulaakso kokeilee mielellään uusia luomua myyviä kauppoja ja kertoo kokemuksistaan muillekin.

Hyvin mielellään Luomulaakso tutustuu myös luomua tuottaviin tiloihinkin, sillä on mukava tietää enemmän siitä, miten ruoka meille päätyy. Sanonkin aina, että ilman luomutilallisia ei meidän lapsillamme olisi ruokaa.  Luomutiloilla on mukava käydä lasten kanssa, sillä samalla lapset oppivat, mitä kaikkea tapahtuu ennen kuin ruoka päätyy lautaselle sekä myös sen, että mansikoita ei suinkaan kasva kaupan vihannesosastolla ja maito ei tule traktorista. Lihakin tulee ihan oikeasta eläimestä ja kyllä – eläin täytyy teurastaa ennen kuin me voimme sen syödä.

Luomulaakso seikkailee  mielellään  messuilla ja markkinoillakin, sillä messut ja markkinat ovat hauskoja paikkoja, joissa voi törmätä ties minkälaisiin uusiin ihanuuksiin! Erityisen hauska niitä on kierrellä hyvässä seurassa ja nykyisin luomutuotteitakin löytyy melkein kaikkein pienimmiltäkin markkinoilta. Eko, reilu ja luomu ovatkin saaneet jo mukavasti jalansijaa näilläkin saroilla.

Täältä löydät postauksiani luomua myyvistä kaupoista niin verkossa kuin muuallakin sekä myös luomutiloista, joilla olemme käyneet. Eikä toki unohdeta iki-ihania (monesti ruokaan liittyviä) markkinoita ja muita mukavia käyntejä kotimaan tapahtumissa ja kohteissa. Ja nykyisin löytyy myös luomua tarjoilevia ravintoloita, joiden tarjontaan kannattaa ehdottomasti tutustua!

Tämän sivun tilojen ja kauppojen lisäksi haluat ehkä tutustua myös osioon Vieraita Luomulaaksossa.

Tila_knehtila06

LUOMULAAKSO TUTUSTUU LUOMUTILOIHIN

 
Kiven Säästöpossu Karkkilassa
Knehtilän Tila Hyvinkäällä
Lohenojan Luomutila Nurmijärvellä
Mainio Puutarha Vihdissä
Mattilan Luomutila Nurmijärvellä
Puotimaalla Korialla
Stadin Puutarhuri Helsingissä
Wildemansgård Isnäsissä

 

 

LUOMULAAKSO TUTUSTUU LUOMUA TARJOAVIIN RAVINTOLOIHIN

Härmän Rati Järvenpäässä

Tila_Kivenpossu07

LUOMULAAKSO TUTUSTUU LUOMU- JA EKOKAUPPOIHIN 

 
Ekokiva:
Hyvinkään Ilo:
Luomu- ja herkkukauppa Inkivääri: 
Raakatori:
Tilakauppa:
Villiverso:

LUOMULAAKSON ASUKKAAT SEIKKAILEVAT

Perheemme seikkailee mielellään erilaisissa tapahtumissa. Joistakin tapahtumista löydämme uusia luomu- ja ekotuotteita kun toisissa tapahtumissa taas tutustumme uusiin asioihin tai nautimme kulttuurista ja koemme unohtumattomia elämyksiä.

Erilaiset blogiin päätyvät tapahtumat löydät tämän linkin takaa (klik, klik 🙂 )

 

 


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.