Kasvis,  Meze,  Ruokakorin Reseptit,  Valikoidut

Kesäiset kurkkulätyt

Kasvihuoneemme on tuottanut  kurkkuja tasaiseen tahtiin koko loppukesän. Olemmekin saaneet nauttia enemmän ja vähemmän hassun muotoisista luonnonantimista nyt jo useamman viikon ajan. Välillä kurkkuja on ollut liiaksikin. Silloin olemme tehneet kurkkulättyjä!

Kurkkulätyt ovat ihania herkkuja ja maistuvat vähän makeilta, vaikkei niihin sokeria lisätäkään. Lätyistä voi tehdä pieniä ja silloin ne käyvät hyvin vaikkapa osaksi mezepöytää.  Kurkkulätyt ovat parhaimmillaan vastapaistettuina.

Tähän reseptiin käyvät mainiosti nahistuneet ja muuten vähän huonokuntoisemmat kurkut, joita ei tule enää sellaisenaan syödyksi.

 

Kesäiset kurkkulätyt

 

5 dl maitoa
n. 350 g valutettua kurkkua eli noin 600-700 g kurkkua
n. 3 dl vehnäjauhoja (tai muita jauhoja)
2-3 munaa
suolaa

1. Pese ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi.
2. Ripottele kurkkuraasteen päälle suolaa, jotta neste irtoaa. Anna seistä 15 minuuttia ja puristele vielä käsin irtoava neste raasteesta. Helpointa on, jos valutat kurkut siivilässä kulhon päällä.
3. Sekoita maito, munat, suola ja valutettu kurkkuraaste keskenään.
4. Lisää iso osa jauhoista.
5. Tarkista koostumus ja lisää jauhoja tarpeen mukaan. Anna turvota puolisen tuntia.
6. Paista pannulla öljyssä tai voissa ja herkuttele.

Älä turhaan heitä kurkkujen mehua pois. Voit käyttä sen vaikkapa leipätaikinaan nesteen tilalla tai osana. Kurkkumehua voi käyttää myös lättyjen tai pannukakkujen nesteenä.


web analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


9 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.