ELÄMÄÄ LUOMULAAKSOSSA

 

Olen ollut aina luontorakas ja samoillut veljeni kanssa metsissä ison osan lapsuuttamme. Lähimetsämme olivat mahtavia kallioineen ja suurine puineen.

Lukemattomia tunteja olemme kulkeneet siellä, hengittäneet sateen raikasta metsää, piilotelleet puiden suojissa leikkiessämme, keränneet mustikoita ja puolukoita sekä puhkoneet savusieniä. Oli kuin metsä olisi ollut toinen kotimme.

Vaikka en enää niin maalla asukaan niin olen onnellinen siitä, että nykyinen lähimetsämme tarjoaa välähdyksen noista lapsuudenaikaisista kokemuksistani, jotka pääsen jakamaan nyt omien lasteni kanssa.

Lapsuudenkodissani kasvatettiin ruokaa paljon itse. Vuoden perunat kohosivat savimaasta, mansikat punastuivat pienellä mansikkamaallamme ja salaatit vihersivät kauniisti saadessaan paistatella päivää hentoisen vesisateen jälkeen. Kellarimme hyllyt notkuivat marjahilloista ja -mehuista, joita riitti aina kesän kynnykselle saakka. Raparperia sujahti milloin mihinkin herkkuun. Kasvimaa ja pelto olivat osa arkea.

Luomulaaksossakin viljellään osan vuoden vihanneksista kotona, kerätään villivihanneksia ja ekoillaan siellä, missä suinkin voidaan. Enemmänkin kasvatettaisiin, jos olisi kellari.

 

 

Toivon, että omalla esimerkilläni ja toimillani voin opettaa lapsemme tuntemaan samanlaista rakkautta luontoa kohtaan. Toivon, että he oppivat myös arvioimaan omia toimiaan ympäristönäkökulmasta ja valitsemaan arkeensa niitä parempia ja kestävämpiä vaihtoehtoja niin ruokansa kuin kodinpuhistuksenkin suhteen.

Puutarhan ja luonnon lisäksi sydämeeni ovat sujahtaneet myös historialliset vaatteet. Vaatekaappini sisältää joidenkin ihmisten mielestä oikeastaan naamiaisasuja eikä niinkään joka päiväisiä vaatteita. Osa on ommeltu itse, osa ompelutettu ja osan olen hankinnut ihan kaupasta. Valikoituihin paloihin vaatekaappini sisuksista pääset tutustumaan tämän linkin kautta. (klik,klik)

Kaiken kaikkiaan elämä Luomulaaksossa on sellaista isoäidinaikaista arkea höystettynä nykymukavuuksilla  –  ja lasten erityistarpeilla.

 

LUOMULAAKSON EKOVINKIT KOTIIN JA KEITTIÖÖN
LUOMULAAKSON PUUTARHAVINKIT
MATKA VÄHÄVETISEMPÄÄN ARKEEN

Saatat olla kiinnostunut myös Luomulaakson resepteistä, joiden joukosta löytyy mm. hävikkiherkkuja sekä muuta mielenkiintoista.


 
web counterSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.