Leipä / Sämpylät,  Leivonta,  Ruokakorin Reseptit

Pannulla paistetut pikaleipäset

Viime aikoina olen suosinut paljon nopeita ja yksinkertaisia reseptejä ja jättänyt taikinajuuren suosiolla odottamaan vähemmän kiireisiä hetkiä.

Aika on tosiaan ollut enemmän kuin kortilla ja tuntuu, että kaikki hommat kaatuvat päälle. Muutamaan viime viikkoon on mahtunut monen monituista lääkärireissua, sairastumista ja yksi aivotärähdyskin.

Nämä pannulla paistetut leipäset ovat ihanan nopeat ja näppärät valmistaa. Halutessaan taikinaa voi tehdä isommankin annoksen jääkaappiin, kunhan muistaa suojata taikinan kuivumiselta. Leipästen leipominen on nopeaa ja perhe pysyy tyytyväisenä, kun leipälaatikossa ei pääse pohja pilkottamaan.

Voit käyttää leipäsiin melkein mitä jauhoja vain. Meillä suosikkeja ovat vehnän lisäksi mm. speltti sekä sämpyläjauhot itse tehtyjen sekoitusten lisäksi.

Pannulla paistetut pikaleipäset

Pannulla paistetut pikaleipäset

2 dl vettä
4 dl jauhoja
(hiukan öljyä)

suolaa

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

2. Ota taikinasta tasakoikoisia pallosia ja litistä ne käsien välissä tai leivinlaudalla kaulimella tai käsin littanaksi.

3. Paista kuivalla pannulla molemmin puolin kunnes leipänen on kypsä.

4. Tarjoile lämpimänä tai jäähtyneenä. Maistuu sellaisenaan, perinteisten leivänpäällisten tai vaikkapa hummuksen kera. Meillä tätä syödään monesti iltapalaksi kasvisten ja hummuksen kera.Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

  • Lea kiertoidea

    Tämän helpommaksi ei kyllä leivän tekeminen voi mennä 🙂 Teen usein leipää ja vaikka se ei oikeastaan vie kovinkaan paljon aikaa, ei aina vain tule aloitetuksi. Sekaan voi laitella heitellä erilaisia aineksia, vaikka jämiä ja pienentää ruokahävikkiä. Tätä teen huomenna. Kiitos ohjeesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.