Luomutila,  Tapahtuma

Knehtilän Luomutilan Elomarkkinoilla

kuva_kelomarkkinat11Tänään olimme liikkeellä hiukan kiireisellä aikataululla heti aamusta, mutta silti oli pakko päästä kipaisemaan Knehtilän Luomutilan Elomarkkinoilla. Aikataulun vuoksi emme ehtineet ihan kaikkea kiertää, mutta nautimme suunnattomasti siitä, minkä ehdimme nähdä.

Elomarkkinoilla oli monta tuttua tuottajaa REKOsta, mutta myös käsityöläisiä sekä lasten oma kirppis, josta päätyi pari lelua meidänkin lapsillemme, jotka tänään jäivät kotiin ja kiertelinkin elomarkkinoita yhdessä äitini kanssa. Elomarkkinat ovat kaksipäiväiset, joten vielä huomennakin ehtii tarjontaan tutustua. Markkinat ovat auki sunnuntaina 10-15.00.

Tässä muutama tärppi markkinoiden tarjonnasta.

kuva_kelomarkkinat09

kuva_kelomarkkinat12

kuva_kelomarkkinat04

Lehtokummun tilan tuottuja tuotteita oli tarjolla runsaasti. Ostimmekin ison kasan parsakaalia kotiin vietäväksi. Nyt kotona olen pohtinut olisiko pitänyt ostaa fenkoliakin ja hunajan unohdin ostaa, vaikka niin piti se muistaa. No, onneksi niitä saa ostaa suoraan tilaltakin! Oli valtavan mukavaa jutella tilan emännän kanssa ja kuulla ihania tarinoita niin lapsista, parsakaaleista sekä kasvinsyöjädinosauruksista. Nuorruimme siinä sivussa varmaan ainakin kymmenen vuotta. 😀

kuva_kelomarkkinat08

Markkinoilla oli tarjolla myös Sillankorvan luomutilan ihania yrttiöljyjä, jotka oli pakattu kauniisiin pulloihin.  Kyseinen luomutila tulikin tutuksi jo edellisessä REKO päivässä, kun ostimme heiltä mm. jäävuorisalaattia sekä karviaisia.  Myös Paijan kotileipomon ihanat juureen leivotut ruisleipäset olivat saapuneet markkinoille ja pihalla levisikin vastustamaton tuoreen ruisleivän tuoksu.

kuva_kelomarkkinat06

Sisällä navettakahvilassa oli kahvilan herkkujen lisäksi käsityöläisten tuotteita ja myyntiinpä kahvilassa lippuja ensi viikon perjantain acapella-konserttiin. Knehtilän luomutilla tuntuukin tapahtuvan vähän kaikenlaista mukavaa!

kuva_kelomarkkinat15

Ihastuin Tarja Majamäen valmistamaan kassiin sekä soijakynttilöihin, joissa oli ihanan kaunis, koristeellinen pinta. Ikävä kyllä valokuvasta ei pysty kunnolla näkemään kuinka upea kynttilän pinta todella on.

kuva_kelomarkkinat14

The Little Scrub Shopin kauniit tuoksuvaiset purkit olivat kauniisti aseteltuna myyntipöydällä.  Valikoimista löytyi vartalonkuorintaa monella eri tuoksuvaihtoehdolla.

kuva_kelomarkkinat13

Lapset olisivat takuuvarmasti halunneet  Taikahalin valloittavan värikkään mäyräkoiran kainalokaverikseen!

kuva_kelomarkkinat10

Jukka Isotalon lasipulloista valmistamat esineet veivät sydämeni oitis ja haluankin tehdä niistä ihan oman postauksen ensi viikolla. Rakastan lasiesineitä ja näissä kierrätys ja käytännöllisyys olivat aivan täydellistä. Pitäisiköhän toivoa, että lasiastiastomme särkyisi pian – Isotalon luomat lasit olisi aivan upea kattaa ruokapöytään. Paitsi, että sitten pelottaisi, että joku pudottaisi lasin vahingossa ja kaunis luomus olisi siruina. Niin se aina on, kun yrittää tasapainoilla kauniin käytöesineen käytön kanssa arjessa. Sääli on kuitenkin hautoa kaikkea kaunista kaapinperällä.

kuva_evolum02

Käsityöpajat mäellä jäivät meiltä tällä kertaa väliin. Aika ei vain riittänyt ihan kaikkeen, mutta kovin mielelläni olisin hopeakoruja, taontaa ja messinkivalujakin käynyt kurkkimassa.

kuva_kelomarkkinat03

kuva_kelomarkkinat05

Lasten iloksi tilalla oli myös pupuja sekä suloinen koira, joka seurasi ihmisvilinää rauhallisesti, välillä päätään nostaen.


web analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.