Blogiyhteistyö,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Lapsille,  Luomu/Ekokauppa

Ekokiva on kiva!

Verkossa on lelukauppoja jos jonkinmoisia ja osa niistä myy puisiakin lasten leluja, mutta lelukauppaa, jolla olisi ekologinen näkökanta useampaan kuin yhteen tai kahteen leluun, ei ole näkynyt. Ennen kuin nyt. Ekokiva löytyi lähes sattumalta ja sen valikoiman laajuus jaksaa edelleen hämmästyttää.

Ekokiva kuvailee sivustoaan näin:

Ekokivassa löydät innovatiivisia ja kivoja lasten leluja ja vauvatuotteita. Pedagogisia, reilusti tuotettuja ja luomuleluja. Olemme pieni leluyhtiö joka haluaa muuntaa isoa lelumarkkinaa. Haluamme näyttää että on olemassa siistejä, hauskoja ja HYVIÄ vaihtoehtoja tavallisiin massatuotettuihin lasten leluihin ja vauvatuotteisiin verrattuna, jotka voit ostaa helposti ja näppärästi netistä.

Olen selannut Ekokivan koko valikoiman läpi lasteni kanssa. No, nuorimmainen ei varsinaisesti osallistunut tähän, vaikka muutaman tuotteen kohdalla testasimme hänen reaktioitaan pohtiessamme, mikä lelu hänelle valittaisiin. Isommat pitivät erityisesti aurinkoenergialla toimivista leluista, joilla pääsi leikkimään pikkutiedemiestä. Paras lelu onkin hauskuuden ohella myös tavalla tai toisella opettavainen! Lapset toivovat nyt kovasti kesäloman alkua ja lukemattomia kokeiluja uuden uutukaisen aurinkouuninsa kanssa.  Aikovat paistella siinä pikkuleipiä. 😀 Saa nähdä, miten kokeilu sujuu.

Ekokiva on kiva!

Lelujen lisäksi Ekokivasta löytää myös mukava valikoima erilaisia  astioita, eväslaatikoita, juomapulloja ja muuta oheistarviketta syömiseen ja juomiseen liittyen sekä lasten hygieniatuotteita ja onpa valikoimiin sujahtanut jokunen luomuinen yöasukin sekä paljon muuta.

Upea valikoima on yhteen kauppaan saatu mahdutettua! Taitaa muuten olla ensimmäinen lelukauppa, jossa voi ostoksia tehdä hyvällä omallatunnolla. Pojan leikkeihin päätynyt teeserviisi (mainittakoon myös, että ruoka & keittiölelut sarakkeen alta löytyi  muitakin mahtavan ihania juttuja kotileikkeihin!) on tuotettu ympäristöystävällisesti kumipuusta.

Lisäksi sivuilla kerrotaan seuraavaa kumipuusta valmistettujen lelujen kohdalla:

Kun yksi kumipuu kaadetaan, kaksi uutta kumipuuta istutetaan. Tuotetaan Thaimaassa yhtiöltä joka on huumevapaa sertifioitu työpaikka, ja joka antaa kohtuulliset palkat. Yhtiö auttaa työntekijöitä koulutuksessa ja on rakentanut oman kirjaston. Kaikille työntekijöille tarjotaan laina, jotta itse pystyisi toteuttamaan unelmansa omasta yrityksestä.

Lapsia kiinnosti kovasti Happy Mais, joka on täysin biohajoava lelu. Palat kostutetaan pienellä määrällä vettä ja ne liimautuvat sitten toisiinsa ja näin voi rakennella vaikka mitä! Happy Mais on lisäksi GM-vapaa. Meillekin hankittiin yksi Happy Mais-paketti ja täytyy sanoa, että lapsilla oli varsin hauskaa koota pikkuista lammastaan. Haaveissa on nyt tuollainen linna!

Ekokiva on kiva!

Mielenkiintoni herätti myös Ekokivan ihanat metalliset eväsrasiat. Kokoja on erilaisia ja värejäkin löytyy hyvin. Luulisi niistä jokaisen löytävän sen mieleisensä vaihtoehdon. Yksi teräksinen tuote päätyi nyt omaan ostoskoriini. Nimittäin teräksiset mehupillit. Enää ei siis tarvitse imeskellä lämpimiä sairastusmehuja muovisten pillien läpi ja miettiä mitähän kemikaalia siitäkin taas tulee saaneeksi. Enpä ole muuten koskaan ennen vastaava tuotetta nähnyt! Jos teräksiset pillit eivät innosta niin Ekokivassa on myös biohajoavia pillejä – niin paperisia kuin biomuovisiakin.

Eilen menimme taaperon kanssa takapihan kalliolle, koska päivä oli ihanan aurinkoinen ja riittävän lämmin pienelle eväsretkelle. Asettelimme teeserviisin kivelle liinan päälle ja vietimme kesän parhaat teekekkerit ikinä!  Tällä kertaa teekupit tosin täytettiin pojan lempiherkuilla eli cashewpähkinöillä. 😀

 

Ekokiva on kiva!

Ekokiva on kiva!

 

Minusta Ekokivan asenne leluihin on oikea. Ekokiva lähtee liikkeelle iloisesti maailmaa parantaen, mutta unohtaa ryppyotsaisuuden ja voivottelun. Nyt on meillä kuluttajilla on mahdollisuus päästä antamaan lapsillemme parempia leluja ilman, että ne olisivat tylsiä. Ekokivan lelut todella ovat  hauskoja sekö opettavaisia ja moni niistä on sellainen, joita olen nähynyt vaikkapa puheterapeutilla tai  toimintaterapeutilla käytössä. Ekokivan lelut vain ovat ekologisempia versiota niistä. Itse ainakin tulen tekemään Ekokivassa vielä uudelleenkin ostoksia – sen verran monta hauskaa asiaa jäi vielä hankkimatta.  Ja kukapa tietää: ehkäpä Joulupukki käykin tänä vuonna ostoksilla Ekokivassa!

Tuotteista osa saatu blogin kautta, osa ostettu.


free hit countersSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.