Puolukkainen ruislimppu juureen

Ruislimppu on kotoinen. Se on terveellinen ja herkPuolukkainen ruislimppu juureenullinen. Joskus on kuitenkin mukava saada vaihtelua siihen tavalliseen leipään. Meillä oli nyt kotona lyhyt jakso, jolloin leivottiin vehnästä leipää, mutta nyt olemme taas palanneet enemmän puputtamaan ruisleipää. Vehnäkausi oli kuitenkin tarpeen – nyt taas huomaa miten maukasta rukiiseen leivottu leipä on. Ja kyllä se vaihtelukin kummasti virkistää!

Viikonloppuna keittiössä valmistuikin pitkästä aikaa puolukkainen ruislimppu syksyisten lehtien leijaillessa maahan. Syksy ja puolukka kuuluvat samaan pakettiin.

Hillo, jota leipään käytin oli oman keittiön tuotantoa, mutta toki kaupan hilloakin sopii taikinan joukkoon laittaa. Hillon sokeripitoisuus vaikuttaa leivän makuun. Säädä se mieleiseksesi, jos keität hillon itse.

350-400 g juurta
300 g puolukkahilloa
n. 500 g vettä
n. 1200 g  ruisjauhoja

1. Sekoita puolukkahillo lämpimään veteen
2. Sekoita vesi, jossa on puolukkahillo taikinajuureen yhdessä suolan kanssa
3. Lisää melkein kaikki jauhot ja sekoita. Lisää loput jauhot.
4. Vaivaa taikinaa leivinlaudalla, lisää tarvittaessa jauhoja.
5. Leivo kahdeksi leiväksi ja anna nousta liinan alla 6-9 tuntia tai kunnes pinta on sopivasti repeillyt.
6. Paista  250 asteessa ensin 15 minuuttia ja sitten 60-75 minuuttia 200 asteessa.

R_juuri_puolukkaruisleipä1

hits counter


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *