Elintarvike,  GMO,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista

D-Pearls

T_dpearls1Viimeistään nyt syksyn pimetessä ja talven tuiskuja odotellessa on syytä kaivaa D-vitamiinit kaapin perukoilta. Meillä ei niitä tosin ole koskaan sinne sysättykään vaan koko kesän olemme puperrelleet D-vitamiini pallosia ainakin pienissä määrin.

Ennen käytimme DeVitol-valmistetta, joka sisältää kasviperäistä D2-vitamiinia. DeVitol oli ainakin silloin vielä GMO-vapaa. Nykyisestä tilanteesta en tiedä. Valmiste on soijaöljypohjainen, joten kaikki lienee mahdollista. Kyseinen tuote on meillä vaihtunut hyvän aikaa sitten toiseksi ja nykyään käytämmekin D-Pearls-kapseleita, joissa on eläinperäistä D3-vitamiinia. D3-vitamiini on ihmisen elimistölle luontainen D-vitamiinimuoto ja se on teholtaan parempi kuin D2 -vitamiini. D3-vitamiini on peräisin lampaan villasta ja D2-vitamiini saadaan UV-säteilytetystä hiivasta.

Käyttämämme apteekki piti D-Pearls pallereoita ennen valikoimissaan, mutta pitkään aikaan niitä ei sieltä enää ole saanut. Ostankin ne nykyisin aina *Hyvinvoinnin Tavaratalosta*, josta löytyy kolmea eri vahvuutta. *D-Pearls 20 mikrogrammaa* ja *D-Pearls 38 mikrogrammaa* sekä *D-Pearls 125 mikrogrammaa*,T_dpearls2 Niistä oli hyvä valita mieleisensä ja kotoa löytyykin yleensä kaikkia vahvuuksia – tosin tällä hetkellä vain kahta ensin mainittua.

Valmistaja Pharma Nord myös vastasi kyselyyn GMO-vapaudesta nopeasti ja ilmoitti tuotteen olevan GMO-vapaa. Sopi siis meille paremmin kuin hyvin.

Näitä on meillä käyttänyt koko perhe – vauvallekin noita pystyi hyvin antamaan, kun puhkaisi kapselin ja tiputteli tipat suuhun tai lusikkaan. Nyt pallukka menee hienosti puuron mukana.

shopify analytics ecommerce
trackingSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.