Naposteltavat,  Ruokakorin Reseptit

Paahdetut auringonkukan siemenet

R_naposteltavat_auringonkukan1Paahdetut auringonkukan siemenet ovat todella nopeat valmistaa.
Tilkka oliiviöljyä pannulle, kuumenna hetki, heitä siemenet perään ja sekoita, jotta öljy tarttuu kaikkiin siemeniin. Lisää öljyä, jos tuntuu, että kaikki siemet eivät saaneet öljyä pintaansa. Liikuttele ja ole tarkkana, sillä siemenet kärähtävät todella helposti ja nopeasti.
Kun siemenet ovat sopivan paahtuneita kaada ne kuumuuttaa kestävään astiaan ja ripottele päälle sopivaksi katsomasi suolamäärä. Sekoita hyvin ja yritä malttaa sen verran, että siemenet ovat jäähtyneet vähintään niin, ettei suu enää pala.
Itse paahdan yleensä 1-2 dl kerrallaan, jotta siemenet eivät varmasti pääse palamaan.
Paahdetut auringonkukan siemenet sopivat hyvin salaatteihin, keittoihin ja ovat herkullisia naposteltavia ihan sellaisenaan. Tarvitset vain auringonkukan siemeniä, oliiviöljyä ja suolaa.

hits counter


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.