Hummus

Hummusreseptejä lienee yhtä monta erilaista kuin on tekijöitäkin. Isoimmat erot lienevät siinä, kuinka paljon joukkoon laitetaan tahinia. Määrät nimittäin vaihtelevat parista ruokalusikallisesta todella siihen, että kikherneitä ja tahinia on sama määrä. Mikään niistä ei taida olla se ainoa oikea ja itselleen parhaan version saa selville vain kokeilemalla.

Itse teen hummuksen yleensä alla olevan ohjeen mukaan, mutta joskus teen sellaistakin versiota, jossa on paljon vähemmän tahinia – tosin lähinnä siksi, että tahini alkaa olla loppu. 😀  Tahinin reseptin voit katsoa täältä tai käyttää kaupan valmista tahinia.

Hummus

 

Hummus taipuu moneen. Käytämme sitä paljon leivän päällä, Kasper syö sitä suoraan lusikalla kupista, mutta mahtavaa on myös dipata porkkanoita, kukkakaaleja ja parsakaaleja tähän välimerelliseen herkkuun! Usein hummus on ollut katettuna perjantaiseen mezepöytäämmekin ja aika ajoin tarjoan sitä lapsille välipalana kasvisten ja tuoreen leivän kera.

400 g keitettyjä kikherneitä (suoraan purkista tai itse keittäen)
150-200g tahinia
4-6 valkosipulinkynttä
0,5 dl oliiviöljyä
0.5 dl vettä
n. 1 dl sitruunamehua
1 tl paprikajauhetta
suolaa (suolaa ei yleensä tarvitse lisätä, jos käyttää säilykeherneitä)
mustapippuria

1. Liota kikherneitä yön yli. Kaada liotusvesi pois. Keitä vähintään kaksi tuntia. Säilykeherneitä käyttäessäsi avaa purkki ja valuta herneet.
2. Kaada kikherneet, valkosipulinkynnet ja tahini monitoimikoneeseen ja surauta tahnaksi.
3. Lisää joukkoon mausteet ja sitruunamehu.
4. Lisää joukkoon öljy.
5. Lisää joukkoon kiehautettu vesi, jos massaa tavitsee ohentaa.

Koristele oliiviöljyllä, persiljasilpulla sekä paprikajauheella.

Paprikajauheen tilalla voi käyttää juustokuminaa.

R_hummus02


web statistics


11 vastausta artikkeliin ”Hummus”

  1. Pitäisiköhän sitä hummusta viimein tehdä! Kauan on ollut aikeena, mutta tahini tuppaa olemaan kallista (ja mun käsissä se ei säily kauan…). 😀

  2. Ahkerana kreikankävijänä ja kreikkalaisen ruuan suurena ystävänä joudun tunnustamaan, että hummus on jäänyt mulle vieraaksi. Olen sitä muistaakseni joskus maistanut, mutten ilmeisesti ole siitä erityisemmin tykännyt, en varmasti myöskään inhonnut.:D Täytyy kurkata, mitä tuo tahini on, sillä muutoinhan sisältö vaikuttaa juuri sellaiselta, että tykkäisin. Ehkäpä se syy on ollut tuossa tahinissa tai sen määrässä.:)

    1. Veikkaanpa, että tykkäät siten sellaisesta hummuksesta, johon laitetaan vain pari ruokalusikkaa tuota tahinia. Sen maku on aika halltseva.

      Ja voit kokeilla vaihtaa paprikan juustokuminaksi. Luulen, että tämä versio olisi enemmän mieleisesi. Ja sitten voit toki unohtaa koko hummuksen ja tehdä favaa. Senkin reseptin löydät blogistani. 🙂

  3. Namsiks! Kiitos ohjeesta! Taidan kokeilla tehdä tätä joku kerta, se on niin hyvää ja en ole ainakaan Suomesta kaupasta löytänyt kovin kummoista hummusta, joten ehkä itse tekemällä siitä saisi herkullista, kuin olisi etelässä….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *