Jogurttikastike
Jogurttikastike toimii monessakin eri ruuassa. Itse tykkään siitä erityisen paljon pitaleivissä ja ihan ruisleivän päällä, mutta tarvittaessa se toimii myös salaatinkastikkeena tai lihan kanssa. Meillä tämä on lähes joka päiväisessä käytössä. Juureen leivotun ruisleivän päällä jogurttikastike toimii mainiosti vaikka ihan sellaisenaan, mutta mahtavan herkun siitä saa, jos siivuttaa leivän päälle…
Kreikkalainen fava
Fava on ollut meidän pöydässämme vakiovarusteena jo vuosia. Jokin aika sitten sai nuorimmaisemme tätä herkkua maistaa. Hymy oli korvissa heti ensimmäisellä lusikallisella ja sen jälkeen piti saada heti uusi lusikallinen ja sitten kolmas… iso kasa katosi lautaselta pikkuiseen masuun aikamoisella vauhdilla. 🙂 Hyvä, että kelpasi. Fava on herkkua niin…
Turkkilainen luomujogurtti
Voi pääsi melkein pannastasta vähän aikaa sitten virallisissakin puheissa. Se ei olekaan enää ihan niin paha kuin luultiin. Itse olen aina miettinyt kuinka voita ja punaista maitoa ikänsä syönyt mummini potkutteli hyvinvoivana pitkälle yli yhdeksänkymppiseksi. Tosiasia kuitenkin on, että rasvaakaan ei voi syödä loputtomiin oli se sitten päästetty pannasta tai…
Leivontaa banaaninkuorilla
Appelsiinin ja mandariinin kuorien kuivattamisen myötä alkoi kasvaa kiinnostus kaikkea muutakin sellaista kohtaan, joka yleensä heitetään kompostiin. Loppujen lopuksi heitämme hirveän paljon roskiin sellaista, joka on syötävää eikä sitä tule edes ajatelleeksi. Monien hedelmien ja kasvisten kuoret kelpaavat ruokalistalle. Ihmiset käyttävät toki sitrushedelmien kuorta leivonnassa ja ruuanlaitossa ja jotkut uskaliaimmat…
Banaaninkuori kakku
Ihan ensimmäiseksi ei tullut mieleeni käyttää banaanin kuoria leivontaan, mutta kaivettuani ensin hiukan tietoa siitä missä niitä käytetään ja mitä ne sisältävät, alkoi ajatus kuorien käyttämisestä innostaa yhä enemmän. Ja yhtenä syynä oli myös luomubanaanien muutama viikko sitten noussut hinta. Hinta ei tunnu nyt ihan niin pahalta, kun kuoretkin menevät hyötykäyttöön…