Jogurtti,  Meze,  Ruokakorin Reseptit

Jogurttikastike

R_jogurtti_jogurttikastike1Jogurttikastike toimii monessakin eri ruuassa. Itse tykkään siitä erityisen paljon pitaleivissä ja ihan ruisleivän päällä, mutta tarvittaessa se toimii myös salaatinkastikkeena tai lihan kanssa.

Meillä tämä on lähes joka päiväisessä käytössä. Juureen leivotun  ruisleivän päällä jogurttikastike toimii mainiosti vaikka ihan sellaisenaan, mutta mahtavan herkun siitä saa, jos siivuttaa leivän päälle vielä lisäksi vaikkapa kurkkua. Erilaiset salaatit ja muut vihreät sekä paprika ja tomaattikin  toimivat todella hienosti.

Jogurttikastike valmistuu nopeasti ja vaivattomasti ja aineksetkin ovat yksinkertaiset. Tavallisesti käytän tässä itsetehtyä ketsuppia, mutta myös kaupan luomuketsupit ovat toimineet hyvin.  Silloin maku on ollut ehkä himpun verran  makeampi.

300 g jogurttia
20-30 g ketsuppia
1 tl paprikaa
mustapippuria myllystä
2 hyppysellistä suolaa
2-3 valkosipulinkynttä


1. Sekoita kaikki ainekset keskenään, anna tekeytyä tunnin pari jääkaapissa ja nauti.

R_jogurtti_jogurttikastike2

hits counterSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.