Elintarvike,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Luomu

Turkkilainen luomujogurtti

turkkilainen luomujogurttiVoi pääsi melkein pannastasta vähän aikaa sitten virallisissakin puheissa. Se ei olekaan enää ihan niin paha kuin luultiin.  Itse olen aina miettinyt kuinka voita ja punaista maitoa ikänsä syönyt mummini potkutteli hyvinvoivana pitkälle yli yhdeksänkymppiseksi.

Tosiasia kuitenkin on, että rasvaakaan ei voi syödä loputtomiin oli se sitten päästetty pannasta tai ei. Margariinin mausta en ole koskaan pitänyt – se maistuu omituiselta.  Olen viimeiset vuodet yrittänyt saada leipäni päälle jotain muuta kuin  voita tai voin ja öljyn sekoitusta, jota ennen tapasin käyttää.  Rasvaa saan kuitenkin ihan riittävästi muutakin kautta. En näe mitään syytä lisätä sitä leipäni päälle voina enkä ainakaan margariinin muodossa.

Favaa olen käyttänyt paljon, samoin paria muuta kasviksista tehtyä levitettä. Viimeisin sekoitus on nyt kuitenkin kaikkien perheenjäsenien suosiossa eikä ihme. Jogurttipohjainen ”kastike” toimii niin ruisleivällä kurkun tai salaatin kera ja vaaleallakin leivällä se on tosi herkullinen. Ja mikä parasta – tämän leivän päällisen kanssa kasvikset maistuvat hyvin niillekin, jotka tavallisesti eivät niitä leivälleen haluaisi lainkaan! Jogurttikastike tuo kasviksiin  uuden herkullisen ulottuvuuden  ja kastike kostuttaa leipääkin mukavasti. Paatuneinkaan juuston ja makkaran syöjä ei enää kaipaa kumpaakaan leivälleen.  Jogurttikastikkeen reseptin löydät täältä.

Tämä kastike muuten toimii aivan erinomaisesti myös pitaleivissä, joiden kastikkeeksi sen ihan alunperin sekoittelin. Onneksi on Lindahlsin turkkilainen luomujogurtti!

Turkkilaista luomujogurttia käytämme muutenkin paljon. Se on hyvää hunajajogurttina, se sopii niin leivontaan kuin viileisiin kastikkeisiinkin, on ehdottomasti paras jogurtti tzatzikiin ja taapero syö sitä osana aamupuuroaan. Hänestä kaurapuuron sekaan sujautetut mustikat höystettynä parilla kolmella isolla lusikallisella maustamatonta jogurttia on  tällä hetkellä maailmanparas herkku. Eikä se hassumpi herkku olekaan!


shopify analytics ecommerceSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.