Kasvihuone,  Puutarha

Kasvihuoneen sisustus

Tänä vuonna kasvihuoneen sisustus meni jokseenkin uusiksi. Viime vuoden ratkaisut olivat kyllä sinänsä toimivat, mutta loppukesällä kasvihuone oli niin ahdas, että kasvien hoitaminen ei ollut enää ollenkaan mukavaa. Arvasin kyllä jo keväällä, että näin tulee käymään, mutta kun pitihän sitä kokeilla.

Viime vuonna kasvihuone oli ihanan vihreä ja kaunis katsella, mutta aivan liian täysi, jotta hoitaminen olisi ollut mukavaa tai sujuvaa.

Tänä vuonna päätin jättää keskiosan aika tyhjäksi. Haaveilin nimittän saavani levittää sinne joogamattoni aamuisin. Ja tällä ajatuksella päätin edetä.

Tänä vuonna kasvihuoneeseen päätyi myös joogamatto.

Kasvatuslaatikoiksi valikoituivat jo viime vuonna harmaat lihalaatikot. Niistä oli silloin hyvä tarjous ja niitä oli helppo nostella. Lisäksi ne ovat elintarvikemuovia.

Tänä vuonna lisäsin vanhan mullan joukkoon lannoitetta ja kompostia. Sekoittaminen oli aavistuksen hankalaa juuri noiden laatikoiden kantoreikien myötä, joten kaivoin kaapista MacGyverin tapaan ilmastointiteipin ja teippasin kolot umpeeen. Nyt ei tarvitse enää pelätä heittelevänsä multia pitkin lattioita.

Tämän kevään juuri istutetut tomaatintaimet.

Lihalaatikoiden pohjassa on reiät ja mieheni nikkaroi laatikkoriveille omat ”kukkalautaset” suojapeitteestä ja vajaakanttisesta laudasta. Näin ei vesi valuu pitkin kasvarin lattiaa, johon tänä keväänä laitoin palan terassimattoa, jotta tuuli ei huhtikuussa puhaltanut kylmää suoraan kasveille. Matto on myös mukava jalan alla ja kasvihuone muuttui taas asteen verran viihtyisämmäksi.

Viime kesänä tomaatit ja kurkut kasvoivat hyvin ja kiipesivät naruja pitkin. Tänä vuonna en naruja halunnut laittaa ja kipeä polvikin kiitti, kun ei tarvinnut paljon kyykistellä. Kaivoin varastosta metalliset kepit ja laittelin ne tomaateille. Kurkku puolestaan pääsi kiipeilemään metallitukisäleikköön. Ensi kesäksi sille tulee ehkä erilainen ratkaisu. Idea syntyi keväällä, mutta aika oli sen verran kortilla, että toteutus sai siirtyä ainakin ensi vuodelle. Kesä se on silloinkin.

Kasvihuoneen takaseinälle ripustettiin tänä vuonna muutama hyönteishotelli.

Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.