Feel Vividin monikäyttöinen lupiinijauho ja alennuskoodi verkkokauppaan
Feel Vivid on vaasalainen tuotemerkki, joka on erikoistunut erilaisten laadukkaiden luonnontuotteiden maahantuontiin sekä valmistukseen. He kertovat kaikkien tuotteidensa olevan niin gluteenittomia, gmo-vapaita kuin myös täysin lisäaineettomia. Yksi tärkeimpiä ohjenuoria heillä on tarjota asiakkailleen korkealaatuisia ja eettisesti tuotettuja tuotteita.
Valikoimissaan Feel Vividillä on erittäin runsaasti luomutuotteita ja löysinpä sieltä jo pitkään ulkomailta tilaamiani Steenbergsin leivontauutteita. Näin Brexitin jälkeisessä maailmassa tämä oli meidän keittiössämme varsin mullistava asia.
Kaupallinen yhteistyö Feel Vividin kanssa.
Luomulaakso kiittää yhteistyöstä.
Selatessani Feel Vividin valikoimaa olin varsin innostunut, sillä kattavuus oli hyvin laaja luomun saralla. Löytyi erilaisia jauhoja, uutteita, pähkinöitä, mausteita, hilloja ja ties mitä muuta!
Valikoima todellakin on laaja ja kattava ja näyttää siltä, etten olekaan lainkaan enää pulassa sen suhteen, että ulkomailta on nykyisin hankalampaa tilata esimerkiksi leivontatarvikkeita, joita Suomesta on ollut aiemmin hankalaa saada.
Feel Vividin alati laajeneva valikoima osui juuri oikeaan kohtaan. Ilokseni saankin kertoa, että Luomulaakson lukijoilla on nyt tarjolla erinomainen tilaisuus tutustua Feel Vivid-verkkokaupan valikoimaan, sillä Feel Vivid lupasi lukijoilleni 10% alennuksen koodilla luomulaakso.
Feel Vividin lupiinijauho
Lupiinijauhosta olin jo aiemmin kuullut ja kerran ostanutkin, mutta erilaisten sattumien kautta ostamani ja jo avaamani pussi päätyi ihan muualla kuin meille. Niinpä lupiinijauho tuolloin jäi kokeilematta ja asia unohtui. Nyt, saadessani mahdollisuuden kokeilla Feel Vividin luomu lupiinijauhoa, olin enemmän kuin innostunut. Perheemme gluteenittomat kaipasivat nimittäin vaihtelua ja makuvivahteita. Tähän lupiinijauho oli aivan täydellinen vaihtoehto.
Lupiinijauho on kauniin keltaista ja tuntuu hiukan rasvaiselta sormissa. Tuoksu ja tuntuma on aika samanlainen kuin vaikkapa aivan hienoksi jauhetussa pähkinässä. Maku on mieto, mutta aika selvästi pähkinäinen. Valmiissa leivonnaisessa pähkinän maku on hienovaraisempi.
Lupiinijauhon kanssa on syytä huomioida, ettei se välttämättä sovi pähkinäallergikoille. Myös soija-, herne- ja papuallergikkojen on hyvä olla varovaisia.
Lupiinijauho on loistava raaka-aine niin leivonnaisiin, smoothieen kuin vaikkapa munakkaaseenkin. Myös puuron, viilin tai jogurtin joukkoon se sopii mainiosti, sillä lupiinijauhoa ei tarvitse kuumentaa vaan sen voi lisätä joukkoon ihan sellaisenaan.
Meillä lupiinijauhoja on käytetty ylivoimaisesti eniten leivonnassa ja smoothiessa, mutta esimerkiksi meidän nuorimmaisemme, joka autismikirjon vuoksi ei saa kaikkia raaka-aineita syödyksi ja niin kuidun kuin proteiininkin saanti on välillä tiukilla, on lupiinijauho tuonut valtavan helpotuksen. Hän nimittäin pitää siitä ja sitä saa ja voi sekoittaa vaikkapa hänen yhä vain rakastamansa ”Kaappipuuron” joukkoon, joka tuli tutuksi jo Luomulaakson taannoisessa Puuroperjantaissa. Täytyy myös sanoa, että perheemme kaikkiruokaiset syövät lupiinijauhoista tehtyjä leivonnaisia enemmän kuin mielellään. Niinpä se jäikin ihan koko perheen raaka-aineeksi, vaikka ehkä alkuun toisilla aatoksilla liikkelle lähdettiinkin. Lupiinijauhoilla leipominen ei ole kompromissiratkaisu vaan todellinen vaihtoehto.
”Lupiinijauho on makealupiinista valmistettu luontaisesti gluteeniton jauho, joka sisältää runsaasti laadukasta kasviproteiinia, kuitua, tyydyttymätömiä rasvahappoja sekä mineraaleja.”
Mitä on hyvä huomioida lupiinijauhoja käytettäessä
Lupiinijauhot ovat varsin helppoja käyttää, vaikka myönnettävä on, että itsekin alkuun jännitin, minkä verran jauhoja mihinkin tarvitaan.
Loppujen lopuksi nyrkkisääntö on, että noin puolet alkuperäisen reseptin jauhomäärästä riittää, sillä lupiinijauho tuntuu sitovan itseensä nestettä aika tehokkaasti. Reseptien alkuperäistä rasvanmäärää on myös hyvä pienentää, sillä lupiinijauho sisältää rasvaa aika paljon (12 g /100 g). Osassa resepteistä olen pudottanut puolet, jopa enemmänkin rasvan määrästä pois ja silti lopputulos on ollut erittäin herkullinen.
Lupiinilla leivonnan etuna on gluteenittomuutensa lisäksi ehdottomasti niin runsaampi kuidun ( 28 g / 100 g) kuin proteiininkin (43 g / 100 g) saanti.
Hyvä on myös huomata, että lupiinijauholla voi korvata vain osankin vehnä- tai muista jauhoista (mikäli ei satu olemaan vilja-allergikko tai keliaakikko) ja näin lisätä mm. kuidun määrää leivonnassa, mutta yhä säilyttäen vaikkapa vehnäjauhon leivontaominaisuudet mm. leipää leipoessa.
Alla olevien Tosca-lupiini kakkusten resepti oli meidän perheemme ehdoton suosikki kaikista kokeiluista. Nämä maistuivat erinomaisesti ihan jokaiselle. Resepti on oikeasti helppo ja nopea tehdä. Vaikeinta onkin malttaa odottaa, että leivonnainen jäähtyy.
Luomuiset tosca-lupiini kakkuset
POHJA:
2 luomumunaa
1 dl luomusokeria
1 tl luomuleivinjauhetta
1 dl luomulupiinijauhoja
n. 35 g luomuvoita
0,75 dl luomumaitoa
KUORRUTE:
100 g luomuvoita
2 tl luomumaitoa
1 dl luomusokeria
n. 100 g luomumantelilastuja tai -rouhetta
1. Voitele ja jauhota vuoat lupiinijauholla tai kaakaojauheella.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen paloiteltu voi sekä sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita keskenään lupiinijauhot sekä leivinjauhe.
4. Sekoita kuivat aineet sokeri-voi massaan.
5. Sekoita joukkoon kananmunat sekä maito.
6. Jaa massa 6 pieneen irtopohja vuokaan, joiden halkaisija on n. 9-10 cm.
7. Paista kiertoilmalla 175 asteessa n. 12-15 minuuttia uunin keskiosassa.
8. Kakkusten paistuessa sulata kuorrutteen voi ja sokeri kasarissa. Lisää loput ainekset joukkoon. Jos massa ehtii jäähtyä ennen kuin kakkuset tulevat uunista, kuumenna sitä uudelleen, jotta levittäminen on helpompaa.
9. Lisää kuorrute kakkusten päälle lusikalla varovasti levittäen.
10. Paista vielä toiset 12-15 minuuttia uunin keskiosassa.
11. Anna jäähtyä. Irroita vuoasta vasta jäähtyneenä. Nauti.
Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.
Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.
2 Comments
Jael
Täällä lupiineja syödään snackseinä, niitä näkee joskus jossain kojuissa.Joskus blogin alkuaikoina ostin kuivattuja lupiininsiemeniä, jotka jauhoin itse jauhoksi, ja laitoin jonkun ohjeen, jota en löydä nyt kun en ole tägännyt oikein. Mutta se on kyllä hyvä gluteeniton jauho muiden seassa.
Luomulaakson Maria
Oi, snacksit kuulostavat hyviltä! Niitä olisi kyllä mukava kokeilla, sillä jauhot olivat niin hyviä niin monessa. Kuvittelisin, että snacksitkin olisivat varsin maistuvia. Sinulla on aina niin herkullisia reseptejä, että olisi kyllä mukava nähdä tuo sinunkin lupiinireseptisi.