Onneks on luomua ja lähiruokaa


Kirjat saatu arvostelukappaleina.


Tietokirjailija Merja Koski julkaisi syksyn aikana ihanaakin ihanamman kirjan, Onneks on luomua.

Kirja on valtavan upea läpileikkaus suomalaisesta luomutuotannosta ja sen tekijöistä. Lisäksi kirjassa on hyvä määrä mielenkiintoisia reseptejä, joiden tähtinä ovat kotimaiset luomuraaka-aineet.

Itse sain kuulla kirjasta ensimmäisen kerran kesällä, kun ihmeekseni sähköpostiini kilahti viesti, jossa kysyttiin sopisiko kirjaan liittää tarinaa minusta luomun kuluttajana.

Onneks on luomua ja lähiruokaa


”Luomu tarkoittaa luonnonmukaisesti tuotettua maa- ja elintarviketaloutta, se on ekologista ja eettistä tuotantoa.”


onneksonluomua06

Onneks on luomua ja Onneks on lähiruokaa

Merja Koski julkaisi jo 2015 kirjansa Onneks on lähiruokaa, joka nimensä mukaisesti kertoo kotimaisesta lähiruuasta (siis myös luomusta)  suurella rakkaudella, sillä sivuilta pystyy hyvin aistimaan Merja Kosken intohimon ruokaa ja puhtaita kotimaisia raaka-aineita kohtaan.  Sen kuulee hetkessä hänen kanssaan keskustellessakin.

Tänä syksynä julkaistu Onneks on luomua on hyvin luonnollinen ja odotettu jatkumo edeltäjälleen. Onneks on luomua-kirja syventyy kotimaiseen luomutuotantoon ja tuo sen lähelle kuluttajaa elämänmakuisten tarinoidensa myötä.

onneksonluomua02


”Luomutuotannossa hyödynnetään luonnon kiertokulkua, vuoroviljelyä, ja maanparannuskasveja, näin edistetään luonnon hyvinvointia. Luomutuotannossa eläimet saavat elää luonnollista, mahdollisimman lajinmukaista elämää ja ne syövät luomurehua.”


onneksonluomua04

Syvemmin luomusta

Onneks on luomua vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin luomusta. Se pohtii, mitä luomu on ja mikä siinä on niin hyvää. Se tekee myös erilaiset luomumerkit kuluttajalle tutuiksi ja tuo luomutilojen elämää, ihmisiä ja tuotantoa esiin lämpimällä ja kauniilla kerronnallaan, jota höystävät upeat kuvat.

Onneks on luomua -kirja saa lukijan haluamaan nähdä omin silmin tilat ja niiden asukkaat. Arjen ja ympäristön.  Ja niille, jotka eivät tiloja pääse omin silmin katsomaan, se tuo välähdyksen suomalaista maaseutua ja luomutuotantoa ihan sinne lämpöiseen sohvan nurkkaan saakka.


onneksonluomua07


”Luomu on tarkkaan valvottu ruoantuotantotapa. Suomalainen luomutuotanto on lähellä tuotettua, sen alkuperän voi varmistaa ja monilla tiloilla on mahdollisuus käydä vierailemassa.”


onneksonluomua03

Kauneus kansien välissä

Onneks on luomua -teos on yksi  kauneimpia koskaan lukemiani ruoka-aiheisia kirjoja. Kuvat ovat tunnelmallisia ja kertovia. Ne huokuvat maaseutua ja elämää. Ne ovat värikkäitä ja välillä voi melkein haistaa tuoreet juurekset ja höyryävän keiton. Onneks on luomua-kirjan kuvat ovat rikkaita ja syviä.  Ne ovat ehdottomasti maaseutua ja luomua parhaimmillaan.

Merja Kosken teksti ei  jää kuvien varjoon vaan se ottaa paikkansa niiden rinnalla tuoden esiin tarkasti tehdyn taustatyön, joka kantaa koko kirjan läpi ja ilahduttaa lukijaa. Näkee, että Koski on tehnyt tarkkaa työtä rautaisella ammattitaidolla, joka näkyy kirjan jokaisella sivulla.

Kumpi tahansa Onneks on-kirjoista sopii mainiosti lahjaksi niin itselle kuin jollekin läheiselle, joka on kiinnostunut lähi – ja luomuruuasta.

onneksonluomua08

Arvottavana Onneks on lähiruokaa-kirja

Pukinkonttiin voi nyt yrittään saada täytettä kirjan muodossa, sillä Luomulaakso arpoo yhden Onneks on lähiruokaa-kirjan kaikkien lukijoidensa kesken.

Osallistumisohjeet ovat tässä:

Kerro kommentissasi, mitä luomuruoka sinulle merkitsee ja olet mukana arvonnassa.  Osallistumisaika päättyy 10.12 kello 23.59 ja voittajalle ilmoitetaan maanantaina 11.12 sähköpostitse, joten olethan tarkkana kirjoittaessasi sähköpostiosoitettasi sille varattuun kenttään.

Kirjoja voi ostaa mm. Onneks on-sivustolta sekä Booky.fi.


Kirjoitus on osa Luomulaakson sarjaa ”Mitä lahjaksi?
Postaussarjassa esitellään hyväksi havaittuja lahjavinkkejä Luomulaakson tapaan. 


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: Luomulaakson Maria 




27 vastausta artikkeliin ”Onneks on luomua ja lähiruokaa”

  1. Ulkomaiseen luomuun ei ole kovin kovaa luottoa enää, kun siitäkin on tullut raakaa bisnestä.. Kotimaiseen luomuun vielä luotan, se tarkoittaa eettistä, luonnonmukaista, turvallista ja terveellistä lähituotantoa. Ja valveutuneita ihmisiä tuotteiden takana, jotka välittävät luonnosta ja eläimistä <3

  2. Merkitsee paljon. Pyrin ostamaan luomua mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi meillä ei syödä kuin luomuperunaa. Ihan sen takia, että tiedän miten paljon perunoita ruiskutetaan… Lisäksi luomuperuna maistuu paremmalta 🙂

  3. Mielenkiintoiselta vaikuttava kirja! Mukana arvonnassa ilman muuta!

    Meillä suositaan paljon kotimaista ruokaa yleensäkkin, koska me molemmat sitä työksemme teemme. Luomua ostetaan pöytään lähinnä maitotuotteiden ja jonkin verran myös viljatuotteiden muodossa.
    Lihaa kasvatamme itse ja ostamme naudanlihaa ystäviemme kautta, joilla on suomalaista alkuperäiskarjaa luomuna.

  4. Huolehdin siitä, että meidän perheen pöydässä syödään luomua. Luomuruoka on paremman makuista, laadukkaampaa ja ekologisempaa.

  5. Luomuruoan pitäisi olla jokaisen etuoikeus, ei varallisuuskysymys, sitähän meidän esi-isätkin söivät.

  6. Luomu merkitsee minulle parempaa terveyttä, hyvinvointia ja onnellisuutta. <3 Ja elämän jatkumoa maapallolla. Symbioosia maan ja luonnon kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *