Kielijumppaa

Tämän viikon puheterapia toi Rasmukselle pitkästä aikaa kotitehtäviä. Saimme neljä erilaista tehtävää, joita harjoitella – tai oikeastaan opetella kuinka ne tehdään, sillä tällä hetkellä ei Rasmus osaa niistä ainoatakaan toistaa.

KÄÄRME: Liikuta kieltä suupielestä toiseen – leuka pysyy paikoillaan. (Vanhat ja viisaat käärmeet liikkuvat hitaasti ja nuoret käärmeet nopeasti)

HISSI: Liikuta kieltä ylös-alas ylähuulelta alahuulelle (Hissi menee rikki, jolloin kieli menee ylös-alas useampaan kertaan)

KELLO: Kierrätät kieltä huulion ympäri kuin kellonviisaria, (Isompien kanssa voi miettiä, missä kohtaa viisari on kello 12 jne.)

SIIVOUS: Pese kielellä ”suutalon” katto (kitalaki), seinät (posket), ikkunat (hampaat) ja ovi (huulio)

Noissa on siis pikkuisen harjoittelemista. Peilin edessä ne on helpointa tehdä, koska sitten Rasmus näkee asian oikealla tavalla. Työmaaata on siis edessä aika tavalla! Helppoja nämä eivät nimittäin ole!

Rasmus suhtautuu asiaan kuitenkin ihan hyvin. On innokas harjoittelemaan, vaikka harjoittelu toistaiseksi onkin lähinnä sitä, että Rasmus katsoo, mitä minä teen. Välillä tulee mukaan ja yrittää matkia. Hyvä niin. Siitä se lähtee, pikkuhiljaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *