Raparperiohrapuuroa Riihipuodin herkkuhiutaleista
Pitkin kevättä, kesää ja syksyä olemme herkutelleet Riihipuodin luomutuotteilla. Ostin niitä ison kasan Lähi – ja Luomuruoka messuilta, mutta aika nopeasti jouduimme alkaa täydentää Riihipuotivarastoamme lähikauppamme hyllyiltä.
Olemme kokeilleet monia pussien kyljissä olleita reseptejä ja onpa joukkoon mahtunut omiakin kokeilujakin!
Riihipuoti on ehkä siitä merkillinen sarja, että yksikään sen tuote ei ole huono vaan erittäin erinomainen. Harvoin näkee tällaista ihmettä! Ehdoton suosikkini on Riihipuodin ohrahiutaleet, jotka ovat aivan mielettömän herkullisia pussin kyljen puuro-ohjeella valmistettuna.
Ensimmäinen maistamiskerta olikin hyvin mieleenpainuva, sillä koskaan ennen en ole ohrahiutalepuurosta pitänyt. Olikin aika uskomatonta, että Riihipuodin hiutaleet maistuvat niin erilaisilta, että ohrahiutalepuuro tuli pysyvästi puurovalikoimaamme enkä suostu ohrahiutaleita enää jauhamaan itse koneellani, sillä ne nyt vain eivät ole lähellekään niin hyviä kuin Riihipuodin ohrahiutaleet.
Mainittava on myös pussien kyljissä olevat suloiset tekstit, jotka tuovat hyvää, vanhan ajan henkeä keittiöön. Kenenpä suupielet eivät kääntyisi hymyyn lukiessa Kurkijokelaisen keittiökurssin keittiösääntöjä vuodelta 1928. Hyvä, etten polttanut pikaisesti lämpenevällä induktioliedelläni keitoksiani pohjaan, kun unohduin lukemaan niin huolellisuudesta, puhtaudesta kuin säästäväisyydestä aina kattamiseen ja jälkisiivoukseen saakka.
Ihanasti oivallettu Riihipuodilta! ❤
Nyt, vuoden viimeisten raparperien kohdalla teimme puuroa, josta on muodostunut koko perheen herkku. Tänään aamusella kattilassa kiehahtikin raparperiohrahiutalepuuro. Tavallisesti olemme tämän raparpereilla höystetyn puuron tehneet riisistä, mutta ohrahan on moninkertaisesti ekologisempi vaihtoehto ja mikä parasta – myös kotimainen. Raparperilisä ei pidentänyt puuron valmistumisaikaa paljonkaan.
n. 600 g raparperia pilkottuna pieneksi
hiukan vettä
1 dl sokeria
1 l maitoa
n. 3 dl Äidin Unelma ohrahiutaleita
suolaa
(1-2 tl vaniljasokeria)
1. Pese ja pilppua raparperit.
2. Kiehauta raparperi soseeksi (tai anna raparperin jäädä kunnon paloiksi niin halutessasi) sokerin ja pienen vesimäärän kera.
3. Kaada joukkoon maito.
4. Lisää ohrahiutaleet ja suola
5. Kiehauta ja anna hautua hiljalleen n. 20 minuuttia.
Tarjoa sellaisenaan tai raparperihillon kera.
Jos oma lähikauppasi ei Riihipuodin tuotteita hyllyynsä tilaa, niin ruokakaappiaan voi helposti täyttää vaikkapa Riihipuodin verkkokaupasta. Ja aina voi toki valistaa kauppiasta hyllystä puuttuvasta herkusta. 🙂
Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.
Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.
6 Comments
marketta
Aivan varmasti hyvää puuroa!
Maria/Luomulaakso
On ihan parasta! 🙂
Napamassu- Mami
Täytyy ehdottomasti kokeilla !
Rakastan puuroja, ja usein koitan valmistaa hieman eri puuroja jottei olisi päivästä toiseen samaa.
Sinun ohjeesi tulee jotenkin aina kun tilauksesta meidän arkeen<3
Blogisi on ollut niin suuri ilo meille, ettet usko !
Pakko kokeilla kyllä tätäkin reseptiä <3
Kiitos paljon<3
Ihanaa alkavaa viikkoa!
Maria/Luomulaakso
Voi että! Tässähän ihan jo punastuu!
❤ Lämmin kiitos kauniista sanoistasi. ❤ Olen iloinen, että blogistani on ollut iloa arjessanne. Teen parhaani, että niin olisi jatkossakin. 🙂
Oikein ihanaa alkavaa viikkoa. ❤
Lovelyladylinnaea
Meillä on ollut jo viikon nuo raparperin varret pöydällä. Kiitos jos tekisi ne puuroksi 🙂
Om nom! Talkkuna on niiin hyvää viilin kanssa ja ripaus sokeria.
Maria/Luomulaakso
Puuroksi sitten vain. 🙂 Ja talkkuna on kyllä hyvää! Siitä tulee hyvä piirakkakin!
Ihanaa viikkoa sinulle. <3