Luomu,  Tapahtuma

Kuvia Lähi- ja luomuruokamessuilta 26-29.3.2015

Luomumessu2015_16

Saamani bloggajapassi oli ihana juttu ja mahdollisti monipäiväisen messuvierailun. Lauantaipäivän Lähi- ja luomuruokamessuille osasin jo varautua paremmin ja olin saanut kaivettua esiin uskollisen pyörilläkulkevan matkalaukkuni. Se olikin oikea vaihtoehto, sillä vielä tänään sunnuntaina, särkee olkapäätäni vallan vietävästi. Särky alkoi torstaina raahattuani kotiin ison kasan löytöjä kokeiltavaksi. Ensi kerralla, kun vastaavanlaisille messuille menen, otan ihan suosiolla tämän rullaihmeen mukaani. Säästyy olkapää, energia ja hermot. Ja tilaa hankinnolle on huimasti enemmän! 😀
Luomumessu2015_17

 

Viikonloppuna veljeni lähti messuille seurakseni. Ja onhan se hauskempaa kierrellä ympäriinsä, kun voi kommentoidakin jollekin näkemäänsä ja muutenkin juttukaveri on mukava olla matkassa. Veljenäni kiinostavat erityisesti kaikensortin pihagrillausversiot, joten noissa pisteissä viihdyttiin tovi jos toinenkin.

Tälläkin kertaa pysähdyin Riihipuodin ihanille ”jauholaareille” ihastelemaan ja matkan lähti aikamoinen annos erilaisia juttuja keittiön testeihin. Ja aikamoinen annos tarkoittaa tässä tapauksessa melkein matkalaukullista… Lopun tyhjän tilan täytti Myssyfarmin mahtavan herkullinen luomuinen rypsiöljy sekä hernerouheet. Niin ja sujahtipa sinne vielä jokunen rasia Vavesaaren suloisen makeaa tyrnimarmeladia sekä suklaasuosikkieni herkkuja: Arctic Chock ja Pacari-suklaa.

Luomumessu2015_19 Luomumessu2015_20

 

Messuilta löytyi myös monelaisia luomuisia ruissipsejä. Oli näitä Linkosuon versioita sekä Ruislandian vastaavia. Ruislandian kojusta en valitettavasti muistanut ottaa kuvaa.

Luomumessu2015_21

Arctic Chokin pisteellä oli muuten tällainen ihanuuskin esillä. Pieni hetki on mennyt ennen kuin kaikki osaset on tuohon jättiläismäiseen pääsiäismunaan saatu kohdilleen. Kuva ei valitettavsti anna oikeutusta itse tuottelle. Tämä on niitä asioita, jotka vain pitää nähdä ja kokea ihan itse.

Luomumessu2015_22

 

Pienimmäisellemme lähti kotiin viemisenä yksi tämän pöydän puuleluista. Puulelu on mainio tuote ja tässä oli sekin hauska puoli, että lapsen kasvaessa voimme sitten yhdessä maalata lelun mieleiseksi. Ilman maaliakin lelu on ihana ja kestävä – ja ennen kaikkea korjattava, toisin kuin monet muoviset versiot.

Luomumessu2015_24

 

Arvata saattaa, että tällasilta messuilta löytyy jos jonkin moista keittiökampetta. Oli vuokia, nostatuskoreja, pippuri- ja suolamyllyjä, silikonisiamuotteja, keramiikkaa ja ties mitä muuta. Näitäkin juttuja kierrellessä ja katsellessa kului aika paremmin kuin hyvin.

Luomumessu2015_38Luomumessu2015_37

Näistä valkosipuli ja sipulipusseista tätyy muuten mainita ihan erikseen. Tiedän, että sarjaan kuuluu myös peruna- ja porkkanapusseja. Nämä ovat mahtavia säilytyksessä ja juurekset ja sipulit säilyvät niissä paremmin kuin paljaaltaan tai muovipusseissa. Itselläni näitä on jo usemapi ollut käytössä pidemmän aikaa. Hyvä tuote ja mukava käytössä. Näitä myy Suomessa ainakin Iloinen Keittiö, jolla on liike Lempäälässä, Lahdessa, Hyvinkäällä ja Helsingissä sekä vielä verkkokauppa.

Luomumessu2015_39

 

Luomumessu2015_25 Luomumessu2015_26Luomumessu2015_27 Luomumessu2015_28Luomumessu2015_30

 

Kansainvälisiltäkin markkinoilta tuttu koju ilahdutti ja pitsat olivat edelleen yhtä mainiota kuin silloinkin. Voi kun näitä saisi useammin. Kesän kansainvälisiä markkinoita odotellessa…

Vuoden Kokki 2010 Mika Palosen suunnittelemasta Street Food menusta testasimme pari vaihtoehtoa. BBQ hot dogin sekä sitruunaisen lohitartarin. Hyviä olivat molemmat,  sitruunaisuutta olisin voinut huolia lohitartariin vähän enemmän, mutta minä satunkin pitämään todella sitruunaisista asioista. 🙂 Kuuluisuuksiakin messuilla näkyi. 🙂

 

Luomumessu2015_29 Luomumessu2015_31Luomumessu2015_32Luomumessu2015_33 Luomumessu2015_23

 

Kuten kuvasta näkyy oli laukku todella täynnä. 🙂 Tosin kuljetusvaiheessa paremmin järjestetty. Iloinen olen siitäkin, että ehdin ostaa vielä Alénin mainiota luomusämpylöitä, joita taitaa seuraavan kerran olla mahdollista saada vasta ensi messuilla (toivottavasti edes silloin). Kotiin raahautuessani, ensin niin kevyestä laukustani roikkui ainakin viisi pussia kiinni sidottuna ja yhdessä niistä oli kastelukannu. Voitte vain kuvitella, millaista oli raahata hankinnat kotiin. Onnellinen olen siitä, että lauantain kotiin paluu sujui (epäekologisesti) autolla, sillä saattaa olla, että en olisi päässyt tavaroineni edes junan ovista sisään.

Toivottavasti ensi vuonnakin Kevätmessujen yhteyteen tulee Lähi- ja luomuruokamessut ja ihana juttuhan olisi, jos ne silloin veisivät hallista suuremman tilan.

Tänään messuille ehtii vielä hyvin, sillä messukeskuksen ovet sulkeutuvat vasta 17.00.web counterSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.