Arki,  Ruoka

Joukkokuoleman jatkoa

Joukkokuoleman jatkoa seurasi ihan turhan nopeasti.  Reilu vuosi sittenhän meillä sanoi sopimuksen irti yksi arkkupakastin, kaksi jääkaappia, yksi kaappipakastin, liesi sekä pesukone. Niin ja kahvinkeitin, mutta se ei tuntunut enää missään. Oli siinä ihmettelemistä, millä kaikki hankitaan, kun huonoakaan ei haluaisi ostaa. Meillä liesi ja pesukonekin ovat hyvin tehokkaassa käytössä, joten ihan rupukonetta ei viitsisi hankkia.

Tällä kertaa harmaita hiuksia aiheutti monitoimikoneeni, joka  sanoi sopimuksen irti kesän kynnyksellä – tai siis oikeastaan äitini monitoimikone, sillä muuttaessamme saman katon alle ei ollut oikein järkeä hankkia talouteen toistakin monitoimikonetta.

Uusi laite oli ollut hakusessa parisen viikkoa ennen kuin sopiva löytyi – tosin sen ostaminen osoittautuikin sitten hankalammaksi kuin olisi alkuun uskonut.

Bongaamani Boschin kone jaksaa silputa isommatkin satsit ja kulho on kohtuu hyvän kokoinen pyörittämään isohkon annoksen. Kone tuntui kaikinpuolin sopivalta ja kun hintakin oli kohdillaan ottaen huomioon taloutemme kiristyneet kukkaron nyörit niin ostaahan se piti.

Joukkokuoleman jatkoa ja uusi perheenjäsen

Mutkana matkassa oli se, että uusi kone löytyi  vain Vaasan Gigantista  ja koska täältä Helsingin kyljestä on Vaasaan kohtuu pitkä matka ei Gigantin varaa ja nouda liikkeestä systeemi oikein tullut kysymykseen. Siispä soitto asiakaspalveluun ja asiaa selvittämään. Homman piti sujua ihan hyvin, mutta eipä sujunutkaan. Vasta kolmannella varauksella sain sovitun soiton Vaasan liikkeestä ja asia lähti rullaamaan eteenpäin ja monitoimikoneeni päätyi postiin.  Hyvä niin. 🙂 Sitkeä kyllä piti olla, että löytö ei mennyt sivu suun. Kyseinen kone oli nimittääin liikeen viimeinen kappale eikä mallia enää valmisteta. Uutta vastaavaa en taas halunut, kun tässä oli parempi kulho.

Tuntuu, että aikaakin on vapautunut moneen muuhun asiaan, kun kone toimii kuin ajatus ja surauttaa silpuksi niin mantelit kuin herneetkin. Äitini vanha kone veteli viimeisiään jo jonkin aikaa, joten sen käyttöä vältettiin aina viimeiseen asti ja niinpä veitselle ja leikkulaudalle on löytynyt töitä vaikka kuinka paljon. En kuitenkaan ole mikään huippunopea veitsen käyttäjä, vaikka en ihan hidaskaan.

Ruuanlaitto nopeutui huimasti, kun uudella koneella surautteli menemään. 🙂 Peseminenkin on miljoona kertaa helpompaa kuin vanhan koneen, jossa oli kulmia, nurkkia ja ties mitä muita möykkyrä mutkia siellä sun täällä.

Kyllä toimiva monitoimikone vain on ihana asia! Tästä kodinkonekuolemasta voimme jopa iloita! 🙂

kuva_monitoimikone01


shopify analytics toolSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.