Elintarvike,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Luomu,  Luomu/Ekokauppa,  Ruokakorin Reseptit

Raparperiohrapuuroa Riihipuodin herkkuhiutaleista

Pitkin kevättä, kesää ja syksyä olemme herkutelleet Riihipuodin luomutuotteilla. Ostin niitä ison kasan Lähi – ja Luomuruoka messuilta, mutta aika nopeasti jouduimme alkaa täydentää Riihipuotivarastoamme lähikauppamme hyllyiltä.

Olemme kokeilleet monia pussien kyljissä olleita reseptejä ja onpa joukkoon mahtunut omiakin kokeilujakin!

Raparperiohrapuuroa Riihipuodin herkkuhiutaleista

Riihipuoti on ehkä siitä merkillinen sarja, että yksikään sen tuote ei ole huono vaan erittäin erinomainen. Harvoin näkee tällaista ihmettä! Ehdoton suosikkini on Riihipuodin ohrahiutaleet, jotka ovat aivan mielettömän herkullisia pussin kyljen puuro-ohjeella valmistettuna.

Ensimmäinen maistamiskerta olikin hyvin mieleenpainuva, sillä koskaan ennen en ole ohrahiutalepuurosta pitänyt. Olikin aika uskomatonta, että Riihipuodin hiutaleet maistuvat niin erilaisilta, että ohrahiutalepuuro tuli pysyvästi puurovalikoimaamme enkä suostu ohrahiutaleita enää jauhamaan itse koneellani, sillä ne nyt vain eivät ole lähellekään niin hyviä kuin Riihipuodin ohrahiutaleet.

Mainittava on myös  pussien kyljissä olevat suloiset tekstit, jotka tuovat hyvää, vanhan ajan henkeä keittiöön. Kenenpä suupielet eivät kääntyisi hymyyn lukiessa Kurkijokelaisen keittiökurssin keittiösääntöjä vuodelta 1928. Hyvä, etten polttanut pikaisesti lämpenevällä induktioliedelläni keitoksiani pohjaan, kun unohduin lukemaan niin huolellisuudesta, puhtaudesta kuin säästäväisyydestä aina kattamiseen ja jälkisiivoukseen saakka.

Ihanasti oivallettu Riihipuodilta!  ❤

R_raparperiohra01

Nyt, vuoden viimeisten raparperien kohdalla teimme puuroa, josta on muodostunut koko perheen herkku. Tänään aamusella kattilassa kiehahtikin raparperiohrahiutalepuuro. Tavallisesti olemme tämän raparpereilla höystetyn puuron tehneet riisistä, mutta ohrahan on moninkertaisesti ekologisempi vaihtoehto ja mikä parasta – myös kotimainen. Raparperilisä ei pidentänyt puuron valmistumisaikaa paljonkaan.

n. 600 g raparperia pilkottuna pieneksi
hiukan vettä
1 dl sokeria

1 l maitoa
n. 3 dl Äidin Unelma ohrahiutaleita
suolaa

(1-2 tl vaniljasokeria)

1. Pese ja pilppua raparperit.
2. Kiehauta raparperi soseeksi (tai anna raparperin jäädä kunnon paloiksi niin halutessasi) sokerin ja pienen vesimäärän kera.
3. Kaada joukkoon maito.
4. Lisää ohrahiutaleet ja suola
5. Kiehauta ja anna hautua hiljalleen n. 20 minuuttia.

Tarjoa sellaisenaan tai raparperihillon kera.

Jos oma lähikauppasi ei Riihipuodin tuotteita hyllyynsä tilaa, niin ruokakaappiaan voi helposti täyttää vaikkapa Riihipuodin verkkokaupasta. Ja aina voi toki valistaa kauppiasta hyllystä puuttuvasta herkusta. 🙂

R_raparperiohra02


shopify visitor statisticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.