Elintarvike,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Luomu

West Charkin luomumakkarat

West Charkin luomumakkarat

Aika ajoin on hauska herkutella makkaralla. Usein meillä ei näitä käytetä, mutta joskus kuitenkin. Nykyisin saatavuus luomulaatuisilla makkaroilla on huimasti parempi kuin muutama vuosi takaperin. Silti pettymyksiäkin on, kun lähikaupat lopettavat luomuvaihtoehtoja valikoimistaan. Paikallinen S-markettimmekin kutisti jokin aika sitten valikoimiaan ja moni luomuinen vaihtoehto jäi taas pois. Se, mitä ei hyllystä löydy, jää myös ostamatta ja asiakas kipittää muualle. Niin me ainakin teemme.  Isommista kaupoista valikoimaa toki löytyy. Paikallisen kaupan jatkuvaa ei oota ei ole kuitenkaan edelleenkään mukava käydä katsomassa. Ei ainakaan tässä mittakaavassa.

Onneksi on Raakatori, joka tuo ostokset kotiovelle saakka!

Kokeilimme jokin aika sitten West Charkin luomu bratwurstia sekä luomu lammasmakkaraa. Molemmat olivat hyviä, mutta suosikiksi nousi hetkessä bratwursti, joka on  ehdottomasti parasta bratwurstia, jota olen koskaan maistanut. Ei ihme, sillä kyseiset makkarat on valmistettu alkuperäisellä saksalaisella reseptillä. Tästä makkarasta meillä tykkäsivät kaikki!

Mukavaa oli sekin, että lapset pääsivät pitkästä aikaa ruokamatkailemaan, kun löytyi luomulaatuinen bratwursti. Uudet makuelämykset ovat aikuisistakin hauskoja niin mikseivät sitten lapsista! Uudet maut ovat kiehtovia ja vaikka paljon kotona teemmekin itse niin täytyy myöntää, että bratwurstia en ole koskaan kotona edes yrittänyt valmistaa. Jotkin asiat jäänevät yhä kaupasta hankittaviksi, onneksi luomuvaihtoehtoja tulee koko ajan lisää.

Makkaran tekeminen kyllä kiinnostaisi, mutta toistaiseksi ei ole aika siihen vielä riittänyt. Ehkä jossain vaiheessa kokeilemme sitten ihan itsetehtyä bratwurstia ja lammasmakkaraa monen muun ohella! Nyt olemme kuitenkin onnellisia löydettyämme nämä tuotteet, jotka toivat mukavan uuden ripauksen ruokalistalle.

Lammasmakkara oli myös hyvää ja vaikka se onkin aika vahvasti maustettua niin se oli silti myös lasten mieleen, vaikka aluksi epäilimme, että se ei ehkä olisi heistä kovin hyvää. Olimmepa ihan väärässä! 😀 Aikuisetkin söivät tätäkin makkaraherkkua hyvällä halulla ja tuumimme, että näiden jälkeen ei taida monikaan makkara enää maistua ihan niin hyvältä kuin aikaisemmin. Ei voi kuin sanoa, että laadussa on todellakin eroja. Näitä tulemme mitä todennäköisimmin ostamaan aina silloin tällöin. Etenkin tuota bratwurstia, josta taisimme kaikki pitää ihan yhtä paljon!

West Charkin luomumakkarat

hit counterSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.