Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Koti/Keittiö,  Muut,  Villivihannes

Suomen Luonnon Villivihannekset-mobiilisovellus

Suomen Luonnon Villivihannekset-mobiilisovellusOlen selaillut  Suomen Luonnon Villivihannekset-mobiilisovellusta ja haikaillut kesän perään. Tätä kirjoittaessani on pihamme vielä auttamattoman keväinen, tuulinen sekä karu ja kylmä. Ei lainkaan sellainen ihanan lämpimän vihreä ja houkutteleva kuin mobiilisovelluksen hehkuvat, kesäisenlämpimät kuvat. Suomen Luonnon Villivihannekset-mobiilisovellus onkin mannaa kesää odottavalle.

Sovellus kattaa 20 villivihannesta aina keto-orvokista vuohenputkeen. Suurin osa sovellukseen valituista kasveista kasvaa meidänkin pihallamme eli mukaan valitut kasvit ovat niitä yleisimpiä, joita luonnosta löytää helposti. Kuvat ovat hyviä – kirkkaita ja kertovia. Jokaisesta kasvista on kolme kuvaa, joista yksi on sellainen ihanan vanhanaikainen piirretty versio. Juuri sellainen, jota vanhempieni kouluaikoina tavattiin käyttää. Seuraavat kaksi kuvaa ovat kasvista riipuen joko kuvia lehdistä tai koko kasvista tai jostain muusta olennaisesta osasta, joka helpottaa kasvin tunnistamista. Kuvat ovat selkeitä ja harkittuja ja ne sopivat varmasti aloittelevankin hortoilijan avuksi.

Suomen Luonnon Villivihannekset-mobiilisovellus

Jokaisen kasvin tiedot on jaettu neljäksi osa-alueeksi:

1. Laji

Tämä osio auttaa kasvin tunnistamisessa ja sisältää kaikkea tarpeellista niin koosta kuin levinneisyydestäkin sekä muuta oleellista.

2. Tunnista

Tiedot elinympäristöstä aina keräysaikaan ja makuun sekä varoitukset, jos ne ovat tarpeen.

3. Käyttö

Ravintoarvot, mitkä osat kasvista käytetään, käyttötarkoitukset  sekä valmistusohjeet.

4. Reseptit

Jokaisesta kasvista on sovelluksessa mukana kolme reseptiä herkullisilla kuvilla höystettynä.

Sovellus on mielenkiintoinen ja hyvin toteutettu. Tiedot on helppo löytää ja ne on järjestetty loogisesti. Sami Tallbergin reseptit vaikuttavat herkullisilta ja mukava on, että jokaisesta kasvista on sovellukseen laitettu kolme reseptiä – tosin enemmänkin olisi mielellään huolinut. 😀 Resepejä löytyy niin jäätelölle, salaateille kuin pastallekin ja kotoisat muikutkin on saatu villivihannesten kaveriksi. Näitä on ilo päästä kokeilemaan kesän mittaan!

Suomen Luonnon Villivihannekset-mobiilisovellus on jokaisen aloittelevan ja vähän kokeneemmankin hortoilijan oiva apuri. Se on hyvä apuväline älypuhelimeen ladattuna, kun yrittää tunnistaa kasvia keskellä niittyä tai metsäretkellä kaipaa kasvin tunnistusapua. Reseptien ansiosta se toimii hyvin kokeneemmallakin villivihannesten ystävällä. Mobiilisovelluksen hintakaan ei ole paha ja sopinee kevyemmällekin kukkarolle – ainakin sovelluksen ansiosta pääsee keräilemään ruokaa luonnosta turvallisin mielin ja kutistamaan näin ruokakulujaan.

Suomen Luonnon Villivihannekset-mobiilisovellus

web analyticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

  • Jael

    Kiva tuollainen applikaatio:) Täällä meidän villivihannekset ,tai ainakin suurin osa,on kuihtumassa pois juuri kun teillä alkaa villivihannesaika.Välimeren alueella on parisataa syötävää villikasvia mutta tunnistan ehkä vähän yli 10….

  • Maria

    Pari sataa syötävää kasvia kuulostaa huimalta! En kyllä osaa sanoa paljonko täällä on… Itse kerään lähinnä noita samoja, jotka tuossa mobiilisovelluksessakin ovat. Saattaa olla, että aktiivikäytössä on samanlainen määrä kuin sinullakin. Niitä löytyy helpolla ja läheltä. Puhdas keruupaikkakin on hyvä juttu ja omasta pihasta ainakin tietää, että kasveja voi hyvin käyttää.

    Tuntuu hassulta ajatella, että siellä lämpimässäkin voi keruukausi olla ohi. Niinhän se toki on, mutta jotenkin sitä ei vain ajattele ikinä niin. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.