Joulu,  Yleinen

Luomulaakson joulu

Sanon aina, että joulu on paras vuodenaika. Se on lämmin, muistorikas ja täynnä sitä lapsuuden tunnelmallisuutta, jota niin syvästi rakastan. Joulu tulee tuoksuista ja mauista. Se tulee yhdessä tekemisestä ja siitä, ettei ole kiire.

Vuosien saatossa olen ollut armollinen itselleni ja nepsyarjen kaatuessa päälle on joulupöytään päätynyt herkkuja jos monenmoisia mm. ihanilta REKO-tuottajilta ja huomasinpa tässä sellaisenkin ihanan seikan, että järvenpääläinen Härmän Rati myy Luomupojat- verkkokaupassaan luomuisia herkkuja, joista moni maistuu myös jouluna. Sieltäkin voisi siis herkkuja joulupöytään päätyä, jos sopivan matkan päässä asuu. Moni keski-uusimaalainen ainakin pääsee noista herkuista nauttimaan varsin helposti.

Mutta silloin, kun ei ole kiire ja jaksaminen on kohdillaan, on ihanaa tehdä kaikki alusta saakka. Ihan itse. Moniin resepteihin löytyy tänä päivänä raaka-aineet luomuna ja ulkomailta saa onneksi nykyisin helposti hankituksi muutamia aineksia luomuna, joita Suomesta ei vielä saa tai on ainakin hyvin vaikeaa saada. Ja joitain voi tehdä itsekin, kuten vaikkapa sokeriliemessä säilöttyjä kirsikoita, jotka sopivat hyvin jouluisiin leivonnaisiin. Tässä tosin joutuu ennakoimaan, jos mielii näistä jouluna nauttia.

Luomulaakson joulu

Luomulaakson joulu on jotain, mitä koko perhe odottaa ja se on monipäiväinen, jotta ehditään nauttia kaikista niistä perinteistä, joita jouluumme kuuluu. Tämän järjestelyn ansiosta ei kiire vaivaa ja erityislasten kuormittuminen pysyy sopivissa mittasuhteissa.

Joulussamme yhdistyy jouluperinteitä niin mieheni lapsuudenkodista kuin omastakin lapsuudestani. Melkein 20 yhteisen vuoden varrella on syntynyt niitä yhteisiäkin. Ensimmäiset yhteiset joulukoristeet ostettiin muuten jo häämatkalla.

Ja sitten siihen parhaimpaan osioon. Ensi viikosta alkaen alan joka viikko julkaista reseptin tai useammankin, joista syntyy Luomulaakson joulu. En uskalla luvata tiettyjä postauspäiviä, koska meillä arki on mitä on, mutta joka viikko kuitenkin, vähintään kerran viikossa. Osa resepteistä on ehkä vanhoja tuttuja, osa vähän vieraampia.

Ne ovat reseptejä, joista osa kuuluu meidän jokaiseen jouluumme, kun taas toiset ovat satunnaisempia tuttavuuksia. Yhtä kaikki, ne ovat kuitenkin juuri niitä pieniä juttuja, joilla luodaan meidän näköisemme joulu.

Ja se joulun rakentaminen — se alkaa siitä, että tekee jotain, mistä joku toinen pitää ja saa siten hänen sydämensä hymyilemään ja mielensä matkaamaan kohti lapsuudessa koettuja makuja, tunteita ja tuoksuja. Se on sitä, että haluaa tehdä toisen onnelliseksi ja iloitsee toisen onnellisuudesta ihan koko sydämestään. Oikeasti ja aidosti.

Joulu on välittämistä ja hyväntahtoisuutta — sellaista lämpöä, jota soisi näkevän vuoden jokaisena päivänä.

Oi jospa ihmisellä
ois joulu ainainen.

Kuvat: Pixabay


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.