Arki,  Lapset

Värittämisen ilo

Jo kuntoutusryhmän  aikana, mutta etenkin sen loputtua pojille on tullut hyvin tärkeäksi päästä värittämään. Sitä ennen värittämisessä olikin ollut pidempi tauko.

Aikuisten värityskirjat ovat nyt todella iso juttu myös meillä ja edelleen jaksan ihmetellä, miksi ne ovat aikuisten värityskirjoja.

Värittämisen ilo

Toki aiheet ovat monimutkaisia ja vaativat tarkkuutta eivätkä sovi ihan pienille, mutta meidän kymmenenvuotias on niistä aivan innoissaan.

Värittäminen on rentouttavaa ja värikylvyssä käyneet kuvat ovat varsin kaunista katsottavaa. Niistä nauttii niin värittäjä kuin sitten me, joille hän tulee ylpeänä aikaan saannostaan esittelemään.

Luulenpa, että tänä vuonna pukinkonttiin saattaa jokunen värityskirja päätyä. Ainakin ne ovat toivottuja ja rauhoittavat aistiyliherkkyyksien kuormittamaa oloa, tuovat onnistumisen tunnetta ja iloista mieltä.

Toivonpa, että minullekin toisi joulupukki tällaisen vastaavan  kirjan, vaikka taisinkin jo oman lahjani saada savustimen muodossa… Puutarha- tai muuten vain kasviaiheinen kirja olisi kuitenkin valtavan ihana.  Paljon pieniä kauniita yksityiskohtia väritettäväksi. Voisi olla mukavaa rentoutumista arjen keskellä, kun värittämisen makuun jo hyvin pääsin noita kuvakortteja väkerrellessä. 🙂

Muistan, että joskus kouluiässä tapasin piirtää kirjoista kuvia läpi. Olin rakentanut tarkoitukseen sopivan tasonkin itse  purkeista ja taulun lasilevystä ja pöytälamppu viimeisteli homman. Läpipiirretyt kuvat oli sitten mukava värittää ja kuvat olivat paljon parempia ja vaativampia kuin sen aikaisten väristyskirjojen sisukset.

P.S. Muistakaahan muuten osallistua Yum Earthin arvontaan. Voit voittaa herkullisia luomukaramelleja!

Coloring books for adults are much loved in our family, especially our children like them a lot. They also reduce stress caused by sensory integration disorder.

Värittämisen ilo


shopify visitor statistics



Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


6 Comments

 • Johanna

  Ihania nämä värityskirjat. Mulla ei ole vielä ollut, mutta olen kaupassa niitä näpelöinyt. Ehkä joskus ostan, voisi tehdä mielelle hyvää. 🙂

  Ihanaa joulukuun ekaa päivää! 🙂

  • Maria/Luomulaakso

   Ehkäpä lapsetkin tunnistavat paremman sen nähdessään. 😀 Kuvat ovat kyllä todella paljon mielenkiintoisempia ja täynnä ihania yksityiskohtia – taitavat kaikki lapset tykkätä sellaisista.

 • Metsäntyttö

  Monesti muuten lapsille tehdyissä värityskirjoissa onkin liian isoja alueita väritettäväksi. Ei lapsi jaksa välttämättä semmoisia kokonaan värittää. Tai sitten saattavat kuvat olla silleen tehtyjä, että reunoja ei ole kenties rajattu ja on epämääräistä mihin asti värittää… Meillä on koululaiset saaneet koulusta joitakin kivoja, tarkkoja kuvia ja niistä ovat kovasti tykänneetkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.