Joulu,  Leivonta,  Ruokakorin Reseptit

Mummin porkkanainen rusinakakku

Mummin porkkanainen rusinakakku on yksi lempikakkujani, vaikka se sisältääkin rusnoita, joista en yleensä kakuissa niin välitä. Tähän ne vain sopivat niin uskomattoman hyvin, etten voisi kuvitella tätä leipovani ilmankaan. Porkkana tuo joukkoon ihanaa kosteutta ja inkivääri ja appelsiini kruunavat makujen liiton. Kakku maistuu niin jouluna kuin juhannuksenakin ja tätä kakkua meillä onkin tehty molempina J-alkuisina juhlina.

Mummin porkkanainen rusinakakku

Mummin porkkanainen rusinakakku

150 g voita
170 g sokeria
2 munaa
260 g vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
130 g rusinoita
70 g sokeroituja appelsiininkuoria
2-3 raastettua porkkanaa
100 g piimää

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Lisää kuivien aineiden joukkoon raastettu porkkana ja piimä. Sekoita hyvin.
5. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 60-70 minuuttia tai vähän enemmän, jos porkkanat ovat olleet hyvin mehukkaita. Kokeile kypsyyttä vaikka tikulla.

Mummin porkkanainen rusinakakku

Luomulaakson Joulu-sarjan muita reseptejä löydät täältä.


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.