Arki,  Joulu

Kadonnut joulukalenteri

Viikonloppuna oli tarkoitus aloitella koristelu joulu varten. Ei mitenkään paljon vielä, koska itsenäisyyspäivä ei ole vielä ohi ja meillä joulukoristeet ilmestyvät enempi vasta tuon juhlan jälkeen. En oikein osaa nähdä joulukoristeita itsenäisyyspäivään kuuluvana.

Viikonloppuna tuli kuitenkin pieni suunnitelmien muutos, koska huomasin kadottaneeni taskujoulukalenterimme. Pengoin jokaisen joulukoristelaatikon pohjia myöden, mutta kalenteri pysyi piilossa.

Niinpä viikonlopun ajan etsimme kadonnutta kalenteria koko perheen voimin, mutta aina sunnuntaihin saakka se pysyi visusti piilossa, vaikka kaikki muistelivat vuoden takaista asiaa aivonystyrät höyryten.

Kadonnut joulukalenteri

Muistelin, että kalenteri oli ehkä unohtunut ottaa pois samaan aikaan kuin muut koristeet ja se saattoi tarkoittaa sitä, että kalenteri onkin laitettu johonkin muuhun jemmaan kuin tavalliselle paikalleen koristelaatikkoon. Niinpä jouduin käymään läpi hirveän määrän kirjahyllyn hyllyjen takaosia, koska tiedän, että joskus pudottelen pitkulaisia tavaroita kirjojen taakse talteen ja rullattuna kalenteri todellakin on mukavan pitkulainen eikä lainkaan liian leveä kirjojen taakse sujautettavaksi.

Aika kauan siihen meni, mutta lopulta kalenteri löytyi piilosta varsin näkyvältä paikalta kirjahyllystä, mutta sattumoisin se oli juuri sillä kohdalla, johon valo osui kaikkein huonoiten, joten varjot pitivät aika tumman punaisen kalenterimme visusti kätkettynä.

Lasten helpotus oli suuri, kun kalenteri vihdoin löytyi ja kiinnitettiin omalle paikalleen odottamaan joulukuun ensimmäistä päivää ja ensimmäisen luukun avaamista.  Vielä kuitenkin kuului pariinkin otteeseen kysymys: “Äiti, olethan sinä muistanut hankkia tonttukalenteriin laitettavat jutut?”

Niin, joka yö joulutonttu tuo kalenteriin jotain mukavaa. Niin se tekee tänäkin vuonna. 🙂shopify statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.