Elintarvike,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Luomu,  Tapahtuma

Rönttösrouvan ruisleipä ja Alénin luomusämpylät

Lähi- ja luomuruoka messujen kärkikastiin kuuluvat myös Rönttösrouva sekä Alénin leipomo.

Rönttösrouvan tuntevat varmaan kaikki tai ainakin melkein. Rönttösrouva valmistaa käsityönä perinteisiä leivonnaisia, kotimaisista raaka-aineista ja mahtuupa joukkoon luomuinen ruisleipäkin. Ruisleipiä on monenlaisia, mutta tämä ruisleipä toi mieleen kauan sitten kadotetun maun, josta lapsena pidin mahdottoman paljon. En tiedä kuinka moni muistaa vielä Pietarin limpun. Olikohan se ollut Oululaisen valmistama? En muista enää, mutta se oli yksi lempileivistäni lapsena ja sitten sitä ei enää saanut.  Joka tapauksessa, Rönttösrouvan ruisleipä loi sellaisen  makumaailman, joka  vei minut suoraan takaisin lapsuuteeni. Ja se on paljon se. Leipä onkin ehkä yksi niistä mauista, joka koetaan jo varhain, sillä eipä taida löytyä lasta, joka ei olisi jo ennen hampaiden puhkeamista nakertanut ruisleivän palasta. Kymmenen pistettä Rönttösrouvalle lapsuusmuistojen kultaisesta ruisleivästä!  Rönttösrouvan perinteisine herkkuineen löydät  Lähi ja luomuruoka messujen osastolta  7d50.

Rönttösrouvan luomu ruisleipä

Alén on leipomopakasteiden maahantuontia, myyntiä, markkinointia ja valmistusta harjoittava yritys. Itselleni se oli aivan vieras ennen kuin messujen näytteleasettajalistasta sen löysin ja messuilla bongasin heidän valikoimistaan herkullisen näköisen luomusämpyläpussin. Sämpylöiden päällä oli ihanan runsaasti auringonkukansiemeniä ja messuille kehitetty sämpylä oli todella herkullinen. Olisipa näitä sämpylöitä ihan tavallisessakin kaupassa! Toivon hartaasti, että näitä on vielä jäljellä, kun messuille viikonloppuna takaisin kipitän, sillä surku tulee jos ostamani pussi oli ainoa, jonka koskaan saan enää käsiini.

Alénin sämpylät olivat oikeasti sämpylän  makuisia toisin kuin monet kaupan muovipussisämpylät, jotka maistuvat pääasiassa – no,  muovilta. Olisi aika upeaa, jos tätä sämpyää saisi joskus ihan kaupasta eikä vain messuilta, sillä näitä söisi ihan ilokseen. Auringonkukan siemenissäkään ei oltu pihistelty vaan niitä oli sämpylän päällä todellakin ihastuttavan runsaasti! En tiedä toista sämpylää, jossa näin olisi! Tässä toinen kymmenen pisteen leipätuote Lähi- ja luomuruokamessuilta. Löydät Alénin tuotteineen kohdasta 7d58.

Alën luomusämpylä

 

Leipä – se nyt vain on hyvää. Valitettavasti leipien luomuvalikoima on aivan liian suppea joka ikisessä kaupassa. Edelleen elän toivossa, että Suomeen tulisi Keski-Euroopastakin tuttu leipomokulttuuri, jossa joka päivä haetaan tuoksuva, tuore leipä oman kadun pienestä leipomosta. Se olisi jotain se.web counterSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.