Elintarvike,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Luomu,  Luomu/Ekokauppa

Arctic Choc – suomalaiset käsintehdyt luomumakeiset

Arctic Choc luomusuklaa

Arctic Choc on joulukuussa 2014 Espooseen perustettu yritys, joka valmistaa käsintehtyjä luomumakeisia. Tutustuin tuotteisiin Lähi- ja Luomuruokamessuilla ja täytyy sanoa, että tuotteet ovat herkkulisen makuisia, mutta myös valtavan ihanaa silmänruokaa. Ehkä tuoteiden ainoa vika onkin siinä, että ne ovat aivan liian kauniita syötäviksi!

Kaikki suklaat ja makeiset valmistetaan käsin laadukkaista raaka-aineista ja pääpaino on kotimaista alkuperää olevissa aineksissa. Suklaamestarina on Bryn, toinen omistajista. Hän on työskennellyt mm. Jamie Oliverin Fifteen ravintolassa, Searcys ravintolassa Lontoon Gherkinissä, Prestat Marasulla ja Britannian parhaan suklaamestari William Curleyn kanssa. Nyt Bryn työskentelee jälkiruokakokkina arvostetun Tomi Björckin Gaijin ravintolassa. Aika upea meriittilista sanoisin ja erikoispisteet Jamie Oliverin Fifteen ravintolasta – minä kun satun olemaan aika iso Jamie Oliver fani. Hyllystä löytyy  monta (melkein kaikki – uusin puuttuu vielä) Jamien keittokirjaa  ja toiveissa olisi päästä joskus edes yhdessä ravintolassa käymään. 😀 Mutta nyt takaisin suklaisiin. 😀

Arctic Choc luomusuklaa

Miten kuvailla kattavasti jotain taivaallisen ihanaa ja suussa sulavaa? Luulenpa, että sellaisia sanoja ei ole olemassakaan, jotka edes riitävän osuvasti kuvailisivat näiden konvehtien erinomaisuutta. Suutuntuma on hieno ja maut pääsevät upeasti esille. Osa makuvaihtoehdoista on perinteisiä ja toiset taas eivät. Ehkä yllättävin oli konvehti, jossa mansikka, balsamiviinietikka ja valkosuklaa kietoutuivat vienosti yhteen. Odotamaton ja upea makukimara! En muista koskaan aiemmin syöneeni konvehtia, joka olisi saman aikaan ihanan makea, mutta silti aavistuksen hapan. Makuelämys oli hauska, vivahteikas ja kertakaikkisen ihana! Kuin pieni ilotulitus!

Perinteisemmät maut erilaisilla pähkinöillä, manteleilla ja kookoksella olivat varsin herkullisia nekin ja kuuluvat suosikkimakulistani kärkeen. Yksikään maku ei päätynyt inhokkilistalle ja se on aika harvinaista, sillä perinteisesti olen tottunut siihen, että rasiassa kuin rasiassa on kourallinen sellaisia toimivia ja ehkä kaksi huippuhyvän makuista. Arctic Chocin konvehdit olivat kuitenkin toista maata. Ne olivat ensimmäisestä viimeiseen herkullisia, kauniita ja suussa sulavia. Kertakaikkisen mahtavia kaikin puoli ja se, että ne ovat luomua oli se viimeinen silaus, jota ainakin meidän perheessämme arvostetaan hyvin korkealle.

Uskonpa, että Arctic Chockin tuotteet tulevat tulvaisuudessa sulostuttamaan perheemme jouluja sekä muita suklaisia juhlia.  Nyt pääsiäisen aikaan heillä on tarjolla myös suloisia minipääsiäismunia, pikkupupuja, ihanan suklaisia  pääsiäismunia hasselpähkinäpraliini-täytteellä sekä toisenlaisia pääsiäismunia, joiden täytteenä on joko käsin dipatut mou-karamellit tai kristallisoidut mantelit. Ainakin itse olen juuri tällaisia luomuihanuuksia kaivannut! Valikoimiin kuuluu myös suklaalevyjä useammalla eri makuvaihtoehdolla. Näitä kaikki tuotteita voi tilata myös Arctic Chockin verkkokaupasta.

Arctic Choc on upea, uusi tuttavuus ja toivon, että moni muukin löytäisi yrityksen taidokkaasti valmistamat luomuherkut, joiden makunystyröitä hivelevät vivahteikkaat aromit valloittavat niin mielen kuin kielenkin.

Arctic Choc luomusuklaaweb counterSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.