Kasvis,  Kreikka/Välimeri,  Meze,  Pavut, herneet ja linssit,  Ruokakorin Reseptit

Kreikkalainen fava

Kreikkalainen fava

 

Fava on ollut meidän pöydässämme vakiovarusteena jo vuosia. Jokin aika sitten sai nuorimmaisemme  tätä herkkua maistaa. Hymy oli korvissa heti ensimmäisellä lusikallisella ja sen jälkeen piti saada heti uusi lusikallinen ja sitten kolmas… iso kasa katosi lautaselta pikkuiseen masuun aikamoisella vauhdilla. 🙂 Hyvä, että kelpasi.

Fava on herkkua niin mezepöydässä kuin leivän päälläkin ja toimii se ihan sellaisenaankin vaikkapa välipalana tai lautasella kasvisten kera. Kokeile ja löydä oman tapasi nauttia tästä herkusta.

 

Kreikkalainen fava

300g kikherneitä
1 laakerinlehti
2 sipulia (ei jättiläisiä)
suolaa
mustapippuria
yhden pienen sitruunan mehu
3-4 rkl oliiviöljyä (tai enemmän jos seos uhkaa jäädä liian kuivaksi)
n. 15g tuoretta persiljaa
2-4 valkosipulinkynttä

1. Liota herneitä yö yli.
2. Silppua sipuli ja keitä herneiden, laakerinlehden ja suolan kera 1-2 tuntia. (Voit myös kuullottaa sipulin pannulla ja lisätä herneiden joukkoon ne keitettyäsi. Maku on erilainen, mutta hyvä)
3. Valuta neste pois, poista laakerinlehti ja murskaa herneet parhaaksi katsomallasi tavalla
niin, että massa muistuttaa puuroa, jossa saa olla muutama sattumakin.
4. Lisää massaan pippuri, sitruunamehu, oliiviöljy, pilputtu valkosipuli ja pilputtu persilja. Lisää tarvittaessa suolaa. Kaada hiukan oliiviöljyä vielä favan päälle ja koristele paprikasuikaleilla ja persiljan lehdillä.

hits counter



Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.