Levitteet,  Mummilan Keittiöstä,  Ruokakorin Reseptit,  Valikoidut

Mummilan porkkanavoi

Porkkanavoi on näppärä tapa saada uutta makua leivän päälle.

Pula-aikana piti saada vähät elintarvikkeet riittämään ja voitakin jatkettiin milloin milläkin. Porkkana oli yksi vaihtoehdoista. Maku porkkanavoissa ei ole ollenkaan hassumpi. Nykyaikaan porkkanavoi siirtyy vallan mainiosti sellaisenaan ja jos kaipaa erilaista makua kuin perusresepti tarjoaa, niin nykyajan yltäkylläisyydessä tämän saa helposti muokatuksi erilaiseksi lisäämällä joukkoon vaikkapa rakuunaa, pippuria, persiljaa tai muuta mieluista maustetta.


MUMMILAN PORKKANAVOI

n. 200 g porkkanaa
n. 50 g voita

(suolaa)


1. Pese ja kuori porkkanat. Keitä ne pehmeiksi, joko pienen suolamäärän kera tai ilman.
2. Soseuta porkkanat hienoksi ja sekoita ne tasaiseksi massaksi pehmeän voin kera.

Halutessasi voit muokata ainesosien määrää. Toiset pitävät voisemmasta versiosta kun taas toiset porkkanaisemmasta.

Parhaimmalta tämä maistuu, kun käyttää reseptissä luomuporkkanoita (joiden kuorista voi muuten tehdä juuressipsejä, vaikkapa tällä reseptillä.) Meidän porkkanamme tulevat tavallisesti paikalliselta Lohenojan luomutilalta, mutta tähän kertaan ne olivat ehtineet loppua ja käytin kaupasta saatavia Paavon luomuporkkanoita, jotka nekin ovat varsin makoisia. Mieluiten kuitenkin ostan lähitilan tuotteita.

Toki reseptin voi toteuttaa luomumargariinistakin, jos ei voita halua käyttää. Myös erilaiset juuressekoitukset voisivat olla mukavan maistuvia tässä kasvisten valtaamassa voissa.


Lisää Luomulaakson Mummilan Keittiössä-sarjan reseptejä löydät täältä.


Mummilan porkkanavoi

Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.