Hävikkiherkku,  Perunankuoret,  Ruokakorin Reseptit

Perunankuorisipsit

Tässä yksi vaihtoehto käyttämättömille perunankuorille.  Ja vallan herkullinen onkin! Enää on turha kipittää kauppaan ostamaan sipsipusseja olivat ne sitten luomua tai eivät — siis jos sipseistä sattuu pitämään. Näistä itsetehdyistä perunankuoriraksuista pitää varmasti, vaikka teolliset eivät maistuisikaan. Eivätkä nämä perunankuorisipsit teollisia muistutakaan kuin nimensä puolesta.

perunankuorisipsit
Perunankuoriraksut toimivat muuten hyvin salaattien osana ja muutenkin ruokalautasella vaikkapa perunanmuusin päällä rapeana elementtinä tai kalan kyljessä kaverina. Vaihtoehtoja lienee aika rajattomasti. Vaihtele mausteita ja tee mieleisesi sekoitus. Voit myös tehdä kuorenpaloista isompia tai pienempiä käyttötarkoituksen mukaan.

Tällä hetkellä oma suosikkimme on tämä:

400 g luomuperunankuoria
50 g oliiviöljy
1 tl rosmariinia
1 tl persiljaa
1 tl timjamia
1 tl basilikaa
2 tl oreganoa
4-5 valkosipulinkynttä
suolaa
(mustapippuria)

1. Huuhtele kertaalleen hyvin pestyt perunankuoret, jotta kaikki multa on vasrmasti poissa. Anna valua siivilissä ja kuivaa lopuksi kuoret pyyhkeen välissä. Painele hyvin kuivaksi.
2. Sekoita isossa kulhossa öljy ja mausteet.
3. Sekoita perunankuoret mausteseokseen ja levitä n. 200 g perunankuoria yhdelle pellille.
4. Paista kuoria kiertoilmalla  225 asteessa n. 10-12 minuttia tai kunnes ovat mieleisiä.

Hyvänä kakkosena toimii myös versio, jossa edellisten mausteiden tilalle laitetaan parisen teelusikallista savustettua paprikajauhetta. On hyvää sekin, mutta yrttinen versio hivelee enemmän makunystyröitämme.

perunankuorisipsit

hits counter


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.