Elintarvike,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Luomu

Luomunokan vauhtisiivet

luomunokkaViime viikolla kauppareissulla käteen tarttui Luomunokan siipipaloja, jotka sattuivat olemaan vielä 30% alennuksessa. Siinäpä siis oli oiva tilaisuus kokeilla noita monen ihmisen kehumia siipipaloja ja ostaa tavara pois hyllystä, jottei se muutu ruokahävikiksi.

Luomunokan sivuilla olen käynyt jo useamman kerran kurkkimassa tuota herkullisen oloista tuoteperhettä ja sivuilla luomunokkia kuvataan näin:

“L’Uomu Nokat ovat alkuperäistä luomurotua, joka pystyy ja saa liikkua vapaana. Nokat kasvavat suomalaisilla luomutiloilla ja –ravinnolla. Ne saavat paljon päivänvaloa ja raikasta ilmaa juostessaan puutarhassa kuopsuttamassa ja seurustelemassa.”

Luomunokalta löytyy Vauhtisiipiä, Juoksujalkoja, ja Rottinkirintoja sekä vielä pakastealtaasta ihan kokonainen Luomu Nokka eli kokonainen pakastettu broileri. Tuotteet on nimetty hauskasti ja pakkaus erottuu muista kaupan hyllyjen tuotteista aika hyvin. Se ei ole ylivärikäs, mutta se on erilainen.

Luomunokkia löydät Prismoista ja S-marketeista sekä joistain K-kaupoista. Myös verkkokaupatKauppahalli24.fi sekä Raakatori.fi ovat kartuttaneet valikoimiaan Luomunokilla.
luomunokka
Luomunokkien kilohinta on toki tyyriimpi kuin tavanomaisesti tuotetun broilerin, mutta sen maksaa kyllä mielellään – etenkin jos tietää mitään broilerien kasvatuksesta tavanomaisessa tuotannossa.  Jos hinta hirvittää niin kannattaa lukea Elina Lappalaisen kirja Syötäväksi Kasvatetut, jossa pureudutaan moneen lihantuotantoa vaivaavaan ongelmaan. Hinta ei enää sen jälkeen tunnu pahalta lainkaan.
luomunokka
Lapset olivat iloisia, kun keittiössä valmistui broileriherkku, jota ei hirveän usein ole ollut mahdollista saada – sen verran kiven alla ovat niin kanat kuin broileritkin luomuna olleet. Luomunokan herkut ovat siis enemmän kuin tervetullut lisä kauppojen luomuvalikoimiin!

Siivet marinoituivat seoksessa, jossa oli chiliä, öljyä, viinietikkaa, mustapippuria ja muutamaa muutakin ainesosaa ja marinoiduttuaan riittävän kauan siivet lepattelivat uuniin noin puoleksi tunniksi. Talon täytti pian ihana tuoksu ja pääsimme herkuttelemaan.

Kaikenkaikkiaan vauhtisiivet olivat mukava kokemus, joka varmasti koetaan mielellään uudelleen – sen verran herkullinen oli luomubroilerin liha. Seuraavaksi tekisi mieli kokeilla Vauhtikoipia ja kokonaista Luomu Nokkaa.

shopify analytics ecommerce
trackingSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.