Elintarvike,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Luomu

Vuoden Luomutuotteet: Onnelliset Luomu Snack-kurkut ja Keisari Luomu Pils

T_luomuolut1Vuoden 2011 luomutuotteet on julkistettu tänään! Mainittakoon, että meilläkin on testattu tuo Nokian panimon tuotos ja todettu se varsin toimivaksi. Tuo siis mieheni testauksen tulos – itse en minkään sortin oluesta pidä – yhtä pahoja kaikki! 😀

Ohessa lehdistötiedote asiasta:
———————
“Luomuliitto valitsi Vuoden Luomutuotteiksi KKK-Vihanneksen Onnelliset Luomu Snack-kurkut ja Nokian panimon Keisari Luomu Pilsin. Kunniamaininnan sai Makulaku Natural Sweet – voimakkaan makuinen luomulaku.

– Snack-kurkkujen maku häikäisi raadin. Luomu tuotantotapana pystyy vaikuttamaan jopa siihen, miltä vihannekset maistuvat. Luomuvihannestuotantoa halutaan Suomessa paljon lisää – kysyntää on! toteaa Luomuliiton ja Vuoden Luomutuote raadin puheenjohtaja Jaakko Nuutila.

– Olemme kehittäneet luomukurkun viljelyä nyt puolisen vuotta ja viimein on viljelymenetelmä hallussa, mikä näkyy myös kurkun hyvässä laadussa ja maussa. Luomuviljely on haastavaa, mutta onnistumiset myös erittäin palkitsevia, kertoo Johanna Kivioja KKK-vihanneksesta.

Raati on tyytyväinen, että myös juomapuolella alkaa löytyä yhä enemmän luomuvaihtoehtoja. Keisari Luomu Pils 4,5 % oli raadin mielestä esimerkillinen olut, josta löytyy kaikki hyvän oluen piirteet: hyvä, kestävä vaahto, kaunis väri ja täyteläinen maku.

-Olemme iloisia, että useilla suomalaisilla tiloilla kasvaa laadukasta luomuohraa oluen raaka-aineeksi. Keisari luomua on nyt saatavissa kautta maan, kertoo Matti Heikkilä Nokian Panimolta, mikä on halunnut myös minimoida tuotteen hiilijalanjäljen.
Vuoden Luomutuote –raadissa oli mukana Sasu Laukkonen, Eeropekka Rislakki, Jaana Elo ja Kim Palhus, jotka kaikki tunnetusti arvostavat makua.

” Kilpailussa nousi esille luomun ydin eli maukas, puhdas, terveellinen ja turvallinen raaka-aine, toteaa Jaakko Nuutila.”


shopify analytics ecommerce
trackingSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.