Arki,  Rakentaminen/ Remontointi/ Sisustus

Valoa pimeyteen

Kodinhoitohuoneemme on iltaisin  lähes säkkipimeä, jos siellä ei ole valoja ja huoneen läpi joudumme kulkemaan lukemattomia kertoja. Tämä lienee ihanuus talossa, joka on rakennettu vuosia sitten eikä ole itse päässyt suunnittelemaan yhtään ainoaa kohtaa. Lisäongelmana lienee sekin, että taloamme on rakennettu moneen otteeseen – aina pätkä kerrallaan ja jokainen rakentaja on tuonut yhtälöön oman näkemyksensä. Lopputulos on vähintään mielenkiintoinen ja monet ratkaisut ovat kirvoittaneet meidän myöhempien remontoijien huulilta niin naurua kuin ärräpäitäkin.

kuva_lyhty02

Yksi osa pimeääkin pimeämmän tilamme ilta-aikaista valaistusta onkin nyt tämä lyhty, jonka sain lahjaksi mieheltäni. Huomatkaa muuten pariovet. 🙂 Mieheni tietää, että pariovet ovat minusta aina paremmat kuin mikään muu ovivaihtoehto. 🙂

Lyhdyn sisään sujahti pari kappaletta Airamin ledillä varustettuja pöytäkynttilöitä ja ne riittävät valaisemaan lipaston edustan niin, ettemme enää kompastu lähes mustalla matolla makaavaan mustaan koiraan. Kynttilät myös luovat lämmintä tunnelmaa, sillä kodinhoitohuoneesta kuljetaan myös suihkuun ja saunaan ja tilaa toimii kodinhoitohuoneen lisäksi myös saunan eteisenä, joten tunnelmavalaistuskin on välillä paikallaan.

kuva_lyhty01

Lyhdyn lisäksi asettelin pöydälle Norjasta kotoisin olevat peikkomme. Ensimmäisen niistä löysimme häämatkallamme Rovaniemen nurkilta ja ajan kanssa se onkin saanut pari muuta kaveria seurakseen.

Pöytäliinaksi toivoisin vielä jotain muuta kuin tuon ruskean ja olenkin varma, että sointuvampikin löytyy, mutta se on vielä jossain liinavaatekaapin uumenissa. No, eiköhän sekin löydy, kun myllään kaapin sisukset ympäri. 🙂

Valoa pimeyteen

Kynttilät ovat myös lasten mieleen. Pikkuisen kasvoillekin nousi iloinen hymy, kun hän tuikut ensimmäisen kerran näki ja siitä lähtien hän onkin kantanut lipaston eteen pienen puujakkaran ja seissyt siinä ihastelemassa uuden uutukaisia valonlähteitä.

Lyhdyn taakse laitoin pienen peilin, joka ei sieltä erotu kuin oikeastaan sivusta katsottaessa. Se voimistaa hyvin kynttilöiden luomaa valoa.

kuva_lyhty04shopify statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.