Arki,  Rakentaminen/ Remontointi/ Sisustus

Harmaita hiuksia remontoinnista

Leipomon muutos ei sujunut sitten ihan niin kuin piti. Pakastin on toki uudella paikallaan ja pienet sormet eivät ole enää muutamaan päivään yltäneet näpläämään sähköjä pois päältä, mutta IKEAsta hankitut kaksi keittiön seinäkaappia aiheuttivatkin sitten enemmän kuin yhden harmaan hiuksen. Etenkin kaapeista toinen, jonka vuoksi jouduimme ajamaan kauppaan kolme kertaa.

kuva_ikea

Edellisestä kaapinostoreissusta oli päässyt vierähtämään hyvä tovi ja nyt selvisi, että uusien kaappien taustat olivatkin erilaiset kuin vanhojen eikä ronttimaiseen seinäämme saanutkaan niitä enää kiinnitetyksi siten kuin ennen. Myöskin kulmakaapin hyllylevyt jäivät saamatta, koska saldot olivat ilmeisesti näyttäneet keittiöosastolla käydessämme hyllylevyjen määrän väärin tai ehkä joku oli ostanut useamman paketin kuin piti. Niinpä ensimmäisen kauppareissun kuorma jäikin vajaaksi.

Seuraavana päivänä jouduimme liikkeeseen takaisin, kun piti hakea pätkä uusien kaappien taakse tulevaa kiskoa, jotta meidänkin seinään hyllyt saatiin kiinni ilman lisäongelmia. Samalla saimme puuttuvat hyllylevytkin. Kaipaan silti sitä edellisenlaista kaapin taustaa, joka antoi enemmän mahdollisuuksia kiinnitykselle ilman jättisuuria muutoksia.

Todelliset ongelmat alkoivatkin sitten kolmantena päivänä, koska olimme saaneet väärää informaatiota ja sen seurauksena eivät kulmakaapin hyllylevyt menneetkään paikoilleen niin kuin piti. Asiakaspalvelu oli kuitenkin hyvin ystävällinen ja hoiti asian hienosti. Saimme myös vahingon vuoksi ajetuista kilometreistä korvauksen.

Ei tämä viivästys meille kuitenkaan yllätyksenä tullut. Olemme oppineet jo asennoitumaan, että yksikään paketti, jonka kotiin kannamme, ei valmistu odotetusti. Jos ei muuta vikaa ole, niin ainakin puuttuu sitten se yksi ruuvi, jota olisi vielä tarvittu. En tiedä onko meillä vain käsittämättömän huono tuuri IKEAn kanssa vai onko näin monilla. Luulisi, että jonot kaupassa olisivat kuitenkin pienemmän, jos kaikilla olisi yhtä huono tuuri ostostensa kanssa kuin meillä. Tai sitten kaikki ovat yhtä kovapäisiä kuin mekin ja suuntaavat mutkista huolimatta uudelleen ostoksille.  😀

kuva_ikea1

Tosin on IKEAssa kyllä puolensakin. Jo vuosia sitten se oli ensimmäinen paikka, josta sai mm. pillimehua luomuna ja montaa muutakin luomuelintarviketta. Ja tänäkin päivänä luomuvalikoima siellä on ihan mukava. 🙂

Kaappien jälkeen tila alkaa olla siinä vaiheessa, että pääsemme taas leipomaan. Leivässä olemmekin pysyneet nyt enimmäkseen leipäkoneen avulla ja vanhin lapsista on ollut enemmän kuin innoissaan päästessään laittamaan koneeseen tulemaan meidän joka päiväisen leipämme. Onhan se varmasti mahtavaa olla vastuussa siitä, että perheellä on aina leipää tarjolla. 🙂

Leipomo alkaa pikku hiljaa olla valmis. Mieheni lupasi nakutella vielä pienen avohyllykön leipomon kaappien kaveriksi. Se onkin aivan mahtava lisä pöydän yläpuolelle, sillä siitä on sitten helppo napata yleisimmin käytetyt asiat käteensä. Ja nyt näyttää siltä, että ensimmäisen kerran tässä talossa myös iso kaulimeni saa ihan oman paikan seinältä eikä tarvitse enää tunkea sitä laatikkoon viemään kaikkea tilaa. Toivottavasti aikaa hyllykön tekemiseen löytyy piakkoin, että saadaan tila viimeisteltyä. Syysloma tosin loppui ja paluu arkeen tuli nopeasti ja se tarkoittaa vähemmän aikaa kaikkeen – tai ainakin siihen remontointiin.website statisticsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


6 Comments

 • Nettimartta

  Jos sinua yhtään lohduttaa, niin emme ole koskaan saaneet Ikeasta mitään kaappia oikein, aina vähintään se viimeinen ruuvi puuttuu. Huolimatonta… Tosin meidän huonekalumme on pääsäntöisesti kierrätetty tai muiden romuja, joita kunnostamme, niin Ikeassa käynnit ovat jääneet kertaan per 10 vuotta. Odottelen malttamattomasti kuvia uudesta leipomosta.

  • Maria/Luomulaakso

   En tiedä pitäisikö/saisiko olla iloinen, että muutkin saavat kaappeja, joista puuttuu osia. 🙂 Mutta ehkä se sillä lailla lohduttaa, että ainakin tiedän, ettei vain meillä ole äärettömän huono tuuri tavaroiden kanssa.

   IKEASta ostamme joitain asioita, kuten muffinivuokia jouluisin sekä joitain marsipaanimuotteja sekä epäonnisesti keittiönkaappeja sekä juttuja lastenhuoneeseen. Se täytyy mainita, että jotkin IKEAn lastentavarat ovat oikeasti hyviä ja osa on samanlaisia kuin ns. terapialelut. ne kestävätkin ihan kiitettävästi ja nyt kolmas lapsemme käyttää sellaista, joka on ostettu edellisille. Mutta ne eivät olekaan huonekaluja. 🙂

   Tänään olen jatkanut leipomon parissa puuhastelua. Vielä menee kuitenkin aikaa, että saadaan kuvia blogiin saakka. 🙂 Toiviottavasti kuitenkin pian saataisiin nuo loputkin osat rakennettua ja paikoilleen. Kaikki riippuu nyt mieheni työajoista tai sitten pitää alkaa pohtia olisiko se hyllyn rakentaminen niin vaikeaa. 🙂 Ehkä pitäisi ottaa lasten kanssa yhteisprojektiksi. 😀

 • Viltsumari

  Meillä kylppäri teetti kilometrejä, mutta onneksi Ikea on aika lähellä. (toisella puolen kaupunkia, mutta sama kaupunki sentäs). Suunnittelimme tarkasti Ikeassa henkilökunnan kanssa kylppärimme ja siihen kaapit, allaskaapin, altaan, hanan… Kerroimme että kyseessä on saunan yhteydessä oleva kylpyhuone, eikä pelkkä vessa. Lista mukanamme vuokraisännän luo ja kaikki muu etsintä sai jäädä.
  Ekaan satsiin tuli allas, hana ja allaskaappi. Kävimme hakemassa paketit, kun vielä katsoimme hanaa ja kysyimme, saammeko Ikeasta käsisuihkua. Ei heillä sellaisia ole, eikä hanaan saa yhdistettyä edes käsisuihkua!
  Siispä hana sai jäädä ja vuokraisännälle viestiä, että vanha hana yhä. Allas ja allaskaappi asennettu. Teemme remppaa pienissä erissä, eli kerralla ei kaikkea oteta.

  Kun sitten lähdimme uudestaan vielä katselemaan peilikaappejakin muutaman kuukauden päästä, eri myyjä sanoi, ettei meidän suunnitelmassa yksikään kaapeista soveltunut sauna-kylppäriin!!! Ettei heillä edes ole sellaisia kaappeja, joita voisi laittaa kyseiseen tilaan! Ja heidän suunnitelmansa mukaan olimme kaiken suunnitelleet ja allaskaapin jo asentaneetkin!

  Nyt koko remppa on ollut seis. allaskaappi on paikallaan, kunnes se antaa merkkejä siitä, että se on vaihdettava toiseen. Ei tietenkään enää tässä vaiheessa saatu palautettua jo käytössä olevaa kaappia ja mitoillemme muokattua. Nyt etsimme uutta firmaa, josta otamme kaapit, jotka eivät olisi missään muotoa samaa sarjaa. Joitakin ideoita on, suunnitelmia.

  Tuo kerta otti oikeasti kupoliin! Mutta vaikka se oli nyt vain kylppäriremppa, on siellä paljon hyvääkin ja olemme olleet erityisen tyytyväisiä ostoksiimme. Esim. astiat, huopa on aivan ihana, valaisimet, verstaani kaikki hyllyköt ja niiden kaapit…

  • Maria/Luomulaakso

   Tosi kurja tuo teidän kylppärijuttu. Kyllä pitäisi myyjän ammattitaito olla sellainen, ettei myy vääriä kapistuksia, mutta juu onhan se huomattu, ettei se ihan niin kuitenkaan toimi. Toivottavasti kalusteet kestävät pitkään, vaikka vääränlaisia ovatkin. On aina kurjaa, kun joutuu maksamaan toisten virheistä.

   Pitäisi varmaan kirjoittaa meidän ensimmäisestä IKEA ostoksestamme – se oli nimittäin keittiö. Sekään ei mennyt ihan putkeen… *huokaus* Tänä päivänä en ostaisi keittiötäni enää sieltä, mutta leipomon kaapin ovat vähän eri asia ja tarvekin erilainen.

   On meille hyviä asioita IKEAsta kuitenkin kotiutunut – tosin yksikään kapistus ei ole mennyt kerralla oikein, mutta jos ei sitä lasketa niin muutamia ostoksia on johon olen tosi tyytyväinen. Ja kaksi vaatehuonetta on sisustettu IKEAn varastohyllyillä, jotka ovat toimineet moitteetta ja vain pari osaa uupui. Ne onneksi saatiin jälkitoimituksena. IKEAa hankimme nykyisin lähinnä silloin, kun parempaa vaihtoehtoa ei ole. Kirjahyllyjä en kuitenkaan koskaan ole ostanut enkä suostu ostamaan IKEAsta. Ne ei eivät ikinä kestä kovakantisten kirjojen painoa.

 • Lovelyladylinnaea

  Meidänkin häkkisängystä puuttui ruuvi. Tietenkin.
  Syöttötuoli on kyllä hyvä. Muut huonekalut ovat kulkeutuneet pikkuhiljaa, erinäisiä reittejä. Me olimme lauantaina Ikeassa Kuopiossa. Mukaan tuli just niitä muffinivuokia ja askartelujuttuja, niin ja säilytyslaatikoita askartelutarvikkeilleni.

  Joo ei mikään mene ikinä suunnitelmien mukaan, odotellaan kovasti jo niitä leipomokuvia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.