Blogiyhteistyö,  Elintarvike,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Luomu

Terissaaren luomusiiderit Korte ja Miera

Vuoden 2018 elintarvikepäivillä Luomuliitto palkitsi tuttuun tapaan Vuoden luomutuotteen sekä antoi kunniamaininnan tuotteelle, joka on ehkäpä hieman yllättävä, mutta ansaitsee ehdottomasti tulla vähintäänkin mainituksi. Vuoden 2018 luomutuotteesta olen kirjoittanut jo aiemmin, mutta näin kesän ollessa parhaimmillaan lienee aika esitellä myös kunniamaininnan saanut Korte sekä Terissaaren toinen mainio siideri, Miera. Upeaa, että meillä on tarjolla kotimaisia luomusiidereitä!


Kaupallinen yhteistyö Terissaaren kanssa.

Luomulaakso kiittää yhteistyöstä.


REKO lähiruokarenkaastakin tutuksi tullut akaalainen pienyritys Terissaari valmistaa siidereiden lisäksi myös mehuja. Omenamehu ja porkkana-omenamehu ovat tulleet parin vuoden kuluessa hyvinkin tutuiksi tuotteiksi monelle REKOssa kävijälle, mutta toki myös muillekin.

Toukokuisen Facebook-päivityksen mukaan Terissaarelta on tulossa myös uutuuksia. Kesän ja syksyn mittaan pyritään asiakkaita hemmottelemaan jo tutuiksi käyneiden tuotteiden lisäksi limonadeilla ja huomasin Facebook-sivua selatessa, että uutuussiideri Niini on sekin jo aloittanut maailmanvalloituksensa.

Terissaaren luomusiiderit Korte ja Miera

Korte – omenainen luomusiideri

Terissaaren Korte luomusiideri on raikas lisä kotimaisten luomutuotteiden valikoimaan. Se on valmistettu omalla tilalla kasvaneista luomuomenista ja sokeria lisätään vain hiukan siiderin makeutukseksi. Vettä ei lisätä lainkaan. Korte kuuluu puolikuiviin siidereihin.

Maku on raikas, kohtuu hapokas ilman liiallista makeutta — oikeastaan juuri sellainen kuin omenasiideriltä toivoisin. Terissaaren Korte istuu omaan makumaailmaani paremmin kuin hyvin.

Miera — mustaherukkaviinillä maustettu luomusiideri

Miera on Kortteen tapaan puolikuiva siideri. Se on maustettu mustaherukkaviinillä. Mierasta löytyy toki myös omenamehua ja hiukan sokeria. Herkullisen hapokas ja samalla mukavan makea. Mustaherukka ei vyöry vaan on suloinen häivähdys jäämättä kuitenkaan omenan jalkoihin. Ei lainkaan huono vaihtoehto tämäkään. Itse asiassa niin maistuva, että pitänee miettiä pitäisikö rohkeammin kokeilla muitakin kuin omenaisia makuvaihtoehtoja. Yllätyksekseni pidän tästä vähintään yhtä paljon kuin Kortteesta. Ehkäpä jopa aavistuksen enemmän.

Terissaaren luomusiiderit Korte ja Miera

Molempien pullot ovat kauniit ja sirot. Kevyet kädessä. Aika optimaalinen koko istuessa mökkisaunan terassilla kuuntelemassa rannalla uivaa sorsaperhettä tuulen liplattaessa rantalepän lehtiä.

Etiketti tuo mieleen alkukesän kukkivan omenatarhan, sillä pienet omenankukat yhdistettynä juuri oikean sävyiseen etikettipohjaan kuljettavat ajatukset hetkessä Terissaareen lumivalkoisena kukkivaan omenatarhaan, jossa keväinen hennon keltainen auringonpaiste herättelee puut talviunilta uuteen satokauteen.

Enpä voi muuta sanoa kuin että, jos et vielä ole tutustunut Terissaaren oivalliseen valikoimaan, niin nyt on mitä parhain hetki aloittaa.

Meillä lapsetkin jo innolla odottavat uutta satokautta ja Terissaaren raikkaita mehuja, joita hankimme tavallisesti REKO lähiruokarenkaan kautta.


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


3 Comments

 • Johannes Vuorinen

  Moi. Kiitoksia kivasta jutusta. Rekoihin palailen alkoholittomien tuotteiden kanssa elokuun puolivälin pintaan kun saadaan uuden sadon tuotteita tehtyä. Ekat omput kerättäneen ensi viikolla. Johannes / Terissaari

 • Marianne

  Kiitos tänään juuri Hml rekosta ostettu ja heti maisteluun meni Terissaaren luomu-omppu Sidukka.
  Ensi tuntumalta oli näin eka-kertalaisena veikeän erikoisen makuinen siideri 2.8% kyseessä, mutta tosin kun hieman lämpeni niin makukin muuttui omassa suussani mukavan miellyttävän makuiseksi.
  Erityisen mahtavaa että tuote puhdasta luomua jota allergikkonakin uskaltaa nauttia levollisin mielin
  Odotan innolla milloin ja mistä löydän Kortetta ja Mieraa maisteltavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.