Elintarvike,  Kokemuksia luomu-/ekotuotteista

Vuoden 2018 luomutuote on monikäyttöinen SunSpeltin Spelttimuro!

Vuoden luomutuote valittiin viime viikolla Luomuelintarvikepäivässä. Voittajaksi nousi kotimaisen SunSpeltin herkullinen Spelttimuro ja kunniamaininnalla palkittiin Terissaaren Korte-siideri.

Luomulaaksossa lähdettiin heti testaamaan Vuoden luomutuotteeksi valittua Spelttimuroa. Tuote ei valitettavasti kuulunut lähikauppamme valikoimiin, joten se oli aiemmin mennyt ihan ohi silmien. Onneksi murot löytyivät, kun lähdettiin hiukan kauemmas ja kotiin kannettiin heti kolme pakettia, jotta makuraati pystyi varmasti syventymään palkittujen Spelttimurojen jokaiseen ulottuvuuteen.

Vuoden 2018 luomutuote on monikäyttöinen SunSpeltin Spelttimuro!

Vuoden 2018 luomutuote on monikäyttöinen SunSpeltin spelttimuro

Ihan alkuun, kun paketin avasi silmiin pisti Spelttimuron muoto. Se on mukavan kokoinen pallo. Sellainen suuhun sopiva – ei liian suuri, muttei ärsyttävän pieni, joita välillä näkee tehdyn.

Spelttimuron raaka-ainelista on silmiä hivelevän lyhyt. Vai miltä teistä kuulostaa luomu spelttitäysjyväjauho ja Himalajan kristallisuola. Tuon lyhyemmäksi ei ainesosaluettelo oikein enää pääse. Spelttimuroissa on muitakin positiivisia puolia. Ne sisältävät varsin kiitettävästi niin ravintokuitua kuin proteiiniakin, mutta eivät lainkaan sokeria.

Suolaa muroissa on juuri sopivasti. Suola täydentää spelttimuron pientä pähkinäisyyttä ja kotoinen testiraatimme tuumi, että Spelttimuro sopii oikeastaan mihin vain. Se maistui mainiolta niin jogurtin kuin viilinkin kera, mutta yhtä hyvin myös ihan vain pelkän luomumaidon kera. Myös jälkiruuaksi tai välipalaksi ne taipuivat marjojen ja hedelmien kera. Innokkain testiraatilainen laittoi Spelttimuroja myös Jymy-jäätelöön eikä makuelämys silloinkaan on ollut yhtään huono. Voikin rehellisesti sanoa, että SunSpeltin murot todellakin ovat monikäyttöisiä. Ne ovat myös oiva raaka-aine kotitekoiseen mysliin, jossa Spelttimuro antaa mukavan rapeaa suutuntumaa. Ja myönnettävä on, että tätä postausta kirjoittaessani napsin muroja kulhosta ihan sellaisenaan ja tuumin, että näitä voisin hyvin napostella elokuvailtanakin. Voipi olla, että tietokoneen viereen ilmestyy aina säännöllisin väliajoin kulhollinen Spelttimuroja. Kuka sitä nyt tyhjin vatsoin jaksaa kirjoittaa!


Spelttimuroherkku

marjoja
SunSpeltin spelttimuroja
maustamatonta jogurttia tai kermavaahtoa
vaniljasokeria
(hunajaa)

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Laita aineksia siinä suhteessa kuin hyvältä tuntuu.  Hunajaa ei välttämättä tarvitse lainkaan, sillä makeutta tulee ihan riittämiin jo pelkistä marjoista, mutta mukavan lisän makuun se tuo. Kermavaahtoversio on ehdottomasti jälkiruokamaisempi. Itse pidin enemmän maustamattoman jogurtin raikkaudesta. Osa lapsista taas ihastui kermavaahtoon.


SunSpeltin tuotteet

SunSpeltillä on useita herkullisia tuotteita ja useita niistä olemme vuosien varrella tulleet kokeilleeksi ja moni on jäänyt kokeilun jälkeen pysyvään käyttöön. Pari vuotta sitten kirjoittelinkin niistä ja Puuroperjantaissakin SunSpeltin tuotteet olivat käytössä mm. mämmipuurojen osana.

Ikisuosikkini SunSpeltin tuotteista lienee ihana Kuitulisä sekä äärimmäisen herkullinen Spelttilakritsi, jota ilman elo on kovin kurjaa. Toivottavasti lähikauppamme ei koskaan lakkaa näitä tuotteita myymästä ja jos lopettaa, niin voin luvata aikasen pikaista palautetta.  Luulen, että nyt testattu Spelttimuro kipuaa näiden kahden rinnalle ja pääsee vakituiseen valikoimaan keittiön ikkunalaudalla sijaitseviin purkkeihin, joista voi napsia lautaselleen mm. jogurtin seuraksi mitä milloinkin haluaa. Saas nähdä kauanko menee, että purkit ovat tyhjiä, sillä kesken kuvauksenkin lautasella kävi yksi pieni pitkäkyntinen kuvausrekvisiittaa verottamassa.
Web Analytics


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.