Kokemuksia luomu-/ekotuotteista,  Koti/Keittiö,  Muut,  Ruoka

Satokausikalenterin lumoissa

T_satokausikalenteri1Taapero on ihan innoissaan vihannesten ja hedelmien kuvista. Se olikin yksi  syy hankkia Satokausikalenterin mahtava mobiilisovellus…. ja saattoi silläkin olla jotain vaikutusta, että itse sen kovasti halusin. Kyseinen mobiilisovellus on muuten ainoa, josta olen koskaan maksanut. Enkä ole hetkeäkään katunut, että sijoitin siihen 4 euroa ja 99 senttiä. Sovellus on ehdottomasti ollut koko rahan arvoinen.

Satokausikalenteri sisältää varsin kattavan määrän erilaisia kasvikunnan tuotteita. Tarkemmin sanottuna 125 erilaista kasvista ja niistä jokaisesta on hyvin tietoa ja selkeä kuva. Tätä selaa ihan ilokseen!

Tiedot satokausista, tuottajamaista ja säilytyslämpötiloista helpottavat arkea ja  ekologisesti eläminen on taas himpun verran helpompaa, kun ei tarvitse enää pähkäillä satokausien kanssa ja kaivaa tietoa, jota tuntuu löytyvän tipoittain sieltä täältä. Nyt kaikki tarvittava löytyy helposti omalta tabletilta ja ennen kaupassa käyntiä onkin helppo tarkistaa, mitkä ovat ne ekologisimmat ja maukkaimmat vaihtoehdot juuri nyt.

Pikkuisen kanssa olemme viettäneet monet mukavat hetket selaillessa kasvisten kuvia ja samalla olemme opetelleet kasvisten nimiä ja viittomia.

T_satokausikalenteri2

Ensin olin ajatellut, että joudun leikkaamaan ja liimaamaan mainoslehdistä isot kasat kuvia pojalle vihkoon, mutta Satokausikalenteri säästi minut siltä ja pääsin kanavoimaan ajan ja energian ihanaan yhdessäoloon pikkuisen kanssa. Samalla on tullut harjoiteltua hienomotoriikkaakin, kun poika itse selaa kasvisten kuvia tabletilla ja nauraa iloisesti löytäessään jonkin ihmeellisen näköisen kasvikunnantuotteen, jonka nimi on vähintäänkin naurettava. Viimeksi naurettiin palsternakalle, jonka nimi alkoi yhdellä lempikirjaimista ja keskellä sorahti komeasti ärrä. Tästä mobiilisovelluksesta on otettu kyllä kaikki ilo irti!

Taapero pitää myös kovasti keittokirjojen selailusta, mutta täytyy kyllä sanoa, että Satokausikalenteri hakkaa kaikki muut vaihtoehdot mennen tullen – se on jopa hauskempi kuin Raakatorin ja Tilakaupan nettisivut, joista niistäkin olemme ihania kasvisten kuvia napitelleet.  Yritin udella pojalta, mikä Satokausikalenterissa on niin hurjan mukavaa, mutta sain vastaukseksi vain suloistakin suloisemman hymyn, jonka  jälkeen pieni syventyikin taas katselemaan uutta kuvaa ja odotti korvat höröllä kuullakseen uuden sanan.

T_satokausikalenteri3


shopify analytics ecommerceSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.