Leivonta,  Ruoka,  Ruokahävikki

Banaaninkuorikokeiluja

Viikonloppu hujahti ohi nopeammin kuin varmaan koskaan ennen. Viikon aikana kerätyt ja liotetut banaaninkuoret on tullut käytettyä viimeistä grammaa myöden ja hunajaisia laskiaispulliakin ehdimme tehdä. Tällä kertaa kokeilussa oli erilaisia hatusta vedettyjä  reseptejä, joista suurempaan tuotantoon pääsi kaksi erilaista versiota pikkuleivistä, joista toinen sai paremmat arvosanat arvon raatilaisten (=perhe) keskuudessa. Kolmas päähän pälkähtänyt versio ei pääsyt vielä toteutusvaiheeseen, koska banaaninkuoria ei ollut. No, ensi viikonloppuna sitten, jos kuoria kertyy riittävästi, sillä mielessä on toinenkin projekti.

Lapset pitivät myös niistä ei niin makeista versiosta, jotka muistuttivat jollain tapaa jonkinlaisia energiapatukoita vaikkakin olivat pikkuleivän muodossa ja ehdottomasti parempia kuin teolliset serkkunsa. Koostumus oli kuitenkin samalla tapaa tiivis kuin joissain energiapatukoissa, joita olen joskus maistanut.  Helposti niistä olisi kyllä patukoitakin muokannut. Osa kahvinjuojista kuitenkin kritisoi, etteivät ne olleet sellaisia, joita kuvittelisi nauttivansa kahvin kera, vaikka hyviä olivatkin. No, ne olivatkin enemmän sellaisia välipalapikkuleipiä, jos sellaisia nyt on edes olemassa. Intiaanisokerilla makeutettuina ne eivät olleet niin äkkimakeita, kuin mitä tavallisella sokerilla saa aikaan. Ehkä palaan tuon reseptin pariin vielä jossain vaiheessa. Sitä varten tarvitsee kuitenkin kerätä uudet banaaninkuoret. Onneksi lapset tuottavat niitä kiitettävällä vauhdilla ja isommat osaavat jo pestä ja trimmata luomubanaanien kuoret vesiastiaa varten. Intoakin siihen riittää kun tietävät, että viikonloppuna on tiedossa uudet kokeilut banaaninkuorireseptien kehittelyn parissa.

Lopulliseen tuotantoon jäi  kaikkien suosikki. Se oli ihanan pehmeä, kostea ja banaaninmakuinen, vaikka reseptissä olikin vain ja ainoastaan banaaninkuoria eikä siis lainkaan itse hedelmää. Positiivista oli sekin, että reseptiin ei eksynyt yhtään vehnää tai muitakaan jauhoja ja tämän pystyy tekemään keliaakikko tutuillekin, jos he voivat syödä kauraa. Ja tokihan kaurahiutaleet voi vaihtaa joksikin gluteenittomaksi hiutaleeksi! Resepti löytyy Ruokakorin puolelta.

Taapero jaksoi olla iloisena apulaisena koko päivän ja vaikka olin laittanut turvaportin kiinni keittiöön mennessä, kurotteli pienen yllättävän pitkä käsi portin yli ja napsi pelliltä pikkuleipien päälle laitetut mantelit ja pähkinät parempiin suihin. Eipä siinä auttanut kuin laitella uudet koristukset leipomusten päälle ennen kuin ne sujahtivat uuniin paistumaan.


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.