Kasvis,  Kreikka/Välimeri,  Pavut, herneet ja linssit,  Ruokakorin Reseptit

Valkopavut tomaatissa

Tämä on ehkä yksi parhaista papuruuista ikinä.  Ei siis ihme, että  pienimmäisemmekin pistelee tätä ruokaa poskeensa sellaisella vauhdilla, että isommat saavat pitää kiirettä, jos aikovat ehtiä saada lautaselleen edes jotain.   Ehkäpä rakkaus tähän ruokaan siirtyikin jo äidinmaidossa pikkuisellemme.

Valkopavut tomaatissa

Tämä kanssa tarjoilen useasti vasta leivottua leipää. Se tekee viimeisen silauksen herkulliseen annokseen ja tuoreella leivällä on mukava pyyhkiä viimeinenkin tomaattikastikkeen tilkka lautasen pohjalta.

500 g valkoisia papuja
2 laakerinlehteä
2-3 sipulia
n. 5 valkosipulinkynttä
n. 1 kg tomaattimurskaa
1 tl sokeria
1-2 tl paprikajauhetta
suolaa
(mustapippuria)

1. Liota papuja yön yli.
2. Keitä liotetut pavut laakerinlehtien kera kypsiksi (noin tunti). Pilppua sipuli ja valkosipuli ja paista läpkuultavaksi.
3. Lisää tomaattimurska ja sipulit valutettujen papujen joukkoon. Lisää mausteet. Anna hautua noin tunnin verran. Lisää tarvittaessa vettä.

hits counter



Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.




Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.