Arki

Pakkanen tuli taloon

Torstai aamuna heräsimme karuun todellisuuteen. Ulkona paukkuva pakkanen alkoi hitaasti hiipiä sisään, kun lämmitysjärjestelmämme oli päättänyt alkaa lekotella kesken vihdoin alkaneen talven. Patterit alkoivat tuntua viileiltä. Varpaita nipisteli jääkylmällä lattialla ja kylmä alkoi pikku hiljaa hiipiä luihin ja ytimiin saakka.

Vaikka lämmitysjärjestelmä napsahtikin hetken päästä sähkölle niin se ei riittänyt pitämään taloa lämpimänä, käyttövedestä sitten puhumattakaan. Patterit olivat haalean lämpimiä ja toiset tuskin sitäkään, kun ulkona paukkui lähes 15 asteen pakkanen. Edes aamulla pihan sädehtimään saaneet auringon säteet eivät nyt jaksaneet oikein ilahduttaa, vaikka kauniita olivat. Ehkä ne kuitenkin hiukan lämmittävät – ainakin ajatuksissa.

kuva_pakkanen01

Aamutuimaan selvisi sekin, että putkimies sattuu olemaan lomalla juuri nyt ja alueelta toisen, pellettipolttimia huoltavan henkilön, löytyminen onkin haastavampi urakka. Ja kun sekään ei riitä, että sopivan ihmisen löytää vaan tämän pitää vielä päästä paikallekin.

Olipa meillä taas mahtava tuuri vaihteeksi eikä mieheni ollut edes työmatkalla juuri nyt! Yleensähän kaikki katastrofit, kuten katon irtoaminen myrskyllä ja muu yhtä mukava tapahtuu juuri silloin. Tällä kerta ei kuitenkaan ollut työmatkaa vaan kaikki tapahtui, vaikka mieheni oli kotona tekemässä etäpäivää. Uskaltaisimmekohan vetää tästä sellaisen johtopäätöksen, että työmatkakirouksemme alkaa muuttaa muotoaan ja uhkaa laajentua. 😛

No, eipä siinä auttanut muu kuin kantaa autotallista sähköpatterit sisään ja asetella ne strategisesti paikoilleen. Samalla kun metsästimme toista putkimiestä, yritti mieheni saada poltinta toimimaan ja kyllähän se välillä käynnistyikin, mutta sammui jälleen eikä ehtinyt tuottaa lämpöä taloon. Oli tulossa varsin mielenkiintoinen päivä ja sopi vain toivoa, että putkimies saataisiin tavoitetuksi mahdollisimman pian ja mielellään koko homma saataisiin hoidettua kuntoon ennen viikonloppua.

Joskus (onneksi tosin äärimmäisen harvoin) sitä kaipaa kerrostaloasumista.


web counter



Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.


4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.