Kotitekoinen,  Ruoka,  Ruokakorin Reseptit,  Valikoidut

Kotitekoinen sitruunapippuri

Sitruunapippuri pääsi yllättäen loppumaan, joten piti alkaa melkein kesken ruuanlaiton väsäämään uutta satsia. Onneksi oli kotona sitruunoita – tosin meillä taitaa olla melkein aina sitruunoita. Lienevät meidän talon vakiovaruste!

Sitruunapippuri on yksi lempimausteistani ja pidän ehdottomasti enemmän siitä versiosta, johon ei ole lisätty lainkaan suolaa. Minusta on mukavampaa laittaa suola suolana ja muut mausteet ilman suolalisiä.

Kotitekoinen sitruunapippuri

Sitruunapippuria on helppo tehdä itsekin. Tässä nopea ja yksinkertainen resepti suolalla ja ilman.

3-4 luomusitruunan raastettu ja kuivattu kuori
3 tl kokonaisia mustapippureita
(suolaa 1-2 rkl tai maun mukaan)

1. Kuivata uunissa, huoneenlämmössä tai hyötykasvikuivurilla raastettu sitruunan kuori. Itse teen nämä uunissa, jos ei purkissa enää kuivattua luomusitruunankuorta satu olemaan.

Kuumenna uuni n. 50 asteeseen, laita raaste pellille leviteltynä uuniin, uunin luukun väliin puukauha. Kuivumiseen menee noin puolituntia.

(Voit myös laittaa pippurit ja sitruunankuoret uuniin yhtä aikaa ja näin myös pippurit hiukan paahtuvat. Maku on erilainen. Jauha lopuksi seos morttelissa tai vaikkapa maustemyllyssä)

2. Jauha /rouhi mustapippurit. Maustemyllyllä tai muulla vastaavalla jauhettaessa tulee yleensä hienompaa kuin morttelissa. Sekoita joukkoon kuivunut sitruunankuori raaste, jonka muserrat vielä sormien välissä jauhoksi (Lisää tässä välissä  suola, jos haluat tehdä suolallisen version.)

Säilytä ilmatiivissä rasiassa. Säilyy aromikkaana ainakin muutaman kuukauden. Muuttamalla pippurin ja sitruunankuoren määriä saat hyvinkin erimakuista sitruunapippuria. Itse teen tätä välillä suuremmalla pippurimäärällä, jos kaipaan voimakkaamman makuista maustetta.

kuva_sitruunapippuri03web analytics


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


14 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.