Arki

Paha yskä ja yhä pahenee

Yksi pojista on yskinyt koko syksyn. Ongelmallista on, että olo ja yskiminen pahenevat aina koulussa ja tällä hetkellä epäilys olisikin, että koululla oleva remontti voisi oloa pahentaa. Sisäilmaongelmista noin muuten ei ainakaan ole mitään tietoa, mutta eipä sitäkään voi sulkea pois.

Tilanne on kovin samanlainen kuin joskus eskariaikana, jolloin poika vietti osan  viikosta kotiopetuksessa, koska yskiminen, pahoinvointi ja jopa oksentelu alkoivat aina, kun eskarin tiloissa oli tullut liian kauan aikaa viettettyä. Eihän sellaista jaksa loputtomiin.

Viime viikolla olemme käyneet lääkärissä useamman kerran ja tällä viikolla olisi edessä aika omalle lääkärille ja käyntiin pitäisi pyörähtää astmatutkimukset. Keuhkotkin pitäisi saada kuntoon, sillä tällä hetkellä avaavaa lääkettä kuluu aikamoisella vauhdilla. Hoitava lääke olisi enemmän kuin tarpeen. Onneksi ei enää montaa päivää tarvitse odotella niin päästään asiassa edes vähän eteenpäin.

Tilannetta ei auttanut sekään, että pikkuveljestä alkanut flunssa on nyt yltänyt isoveljiin saakka ja koko syksyn jatkuneen yskän lisäksi on paketissa mukana nyt flunssakin. Ei se ainakaan helpota jo yskimisestä kipeitä keuhkoja ja viime yö oli ehkä kamalin pitkään aikaan. On nimittäin kamalaa kuunnella yöllä, milloin lapsen hengitys vinkaisee ja sen jälkeen seuraa hengityskatkos. Happi on aika hieno asia.

kuva_jouluvalot03

Tällä viikolla koko perhe on aika poisssa pelistä. Kukaan ei jaksa mitään ja tällä hetkellä taapero lienee se ainoa pirteä ja ehtiväinen, vaikka kipeä on hänkin. Eilen sitten tuo vikkelä jalkainen ja näppärä sorminen pikku kaveri ehti kiivetä ikkunassa olevalle joulutähdelle, sai sen käsiinsä ja samalla hetkellä putosi tähti ja kaatui vieressä oleva kapea kukkapöytä – suoraan tähden päälle. itkuhan siinä pääsi, kun katselin säpäleinä olevaa joulutähteämme – siis sitä, josta postaus pari sitten kirjoitin. Se oli tosiaan hankittu häämatkaltamme.

No, ensin surtuani särkynyttä tähteä, hain liimapullon kaapista ja kokosin osaset. Näyttää siltä, että tuho on loppujen lopuksi ihan mahdollista korjata ja mitään ihan kamalaa ei päässyt tapahtumaan. Vielä pitää odotella, että osaset ovat hyvin kuivuneet ja katsoa menevätkö loput pienet palat oikein paikoilleen, mutta saattaa olla, että tähti taas päivän parin päästä on omalla paikallaan valaisemassa jouluamme. 🙂


shopify statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.