Hunaja,  Kreikka/Välimeri,  Ruokakorin Reseptit

Kotijuusto hunajalla

Kotijuusto, juoksutejuusto…nimiä on monta, mutta varmaa on että se on yksi parhaita herkkuja, jonka tiedän. Parhaimmillaan sen on suloisen pehmeää ja suussa sulavaa maitoista samettia.

Kreikassa tätä ja vastaavia juustoja tehdään yleensä vuohenmaidosta, mutta koska vuohia ei meillä pihassa vilise niin olen tyytynyt ihan kaupan luomumaitoon. Hyvää on tullut näinkin.

Kotijuustoa on helppo tehdä itse, mutta  joskus voi oikaista ja herkutella hunajaisella herkulla, vaikka ei itse juustoa olisikaan tehnyt.  Moni pieni juustola tuottaa ihania herkkuja!

Meillä tämä on ollut etenkin lasten herkku ja jostain kumman syystä oli hetkeksi päässyt unohtumaankin juuston teko. Oli siis korkea aika taas kaivaa juustoharsot esiin ja valmistaa kotijuustoa!  Ja seuraavan kerran tämä päätyy ihan varmasti juustomuotiin!

Kotijuusto hunajalla

Itse teen juustoni yleensä näin:

3 l maitoa
(n. 1 rkl suolaa)
n. 1 rkl juustonjuoksutinta (tai pullon ohjeen mukaan)

1. Kuumenna maito kattilassa noin kolmeenkymmeneen asteeseen (ja lisää suola)
2. Kaada joukkoon juoksutin ja sekoittele parin minuutin ajan.
3. Anna seistä noin puoli tuntia, leikkaa kattilassa isoiksi suikaleiksi tai kuutioiksi, odota muuta maminuutti  ja kerää sitten juusto reikäkauhalla koriin tai harsoon valumaan.
4. Laita lopuksi ilmatiiviisen rasiaan jääkaappiin

Säilyy hyvänä kolmisen päivää, mutta on parhaimmillaan samana päivänä.

Tämä (etenkin suolainen versio) sopii mainiosti mm. salaatteihin, mutta meillä se herkutellaan monesti ihan sellaisenaan tai hunajapedillä. Tämän juuston ja hunajan liitto on täydellinen.

Joskus teen juuston palloksi harson sisällä ja toisinaan teen siitä neliskanttisen, jotta siitä on helpompi leikata siivuja, joista saa muotilla kuvioita. Eikös vain olekin mukava tarjoilla  jälkiruokana tai aamupalapöydässä hunajaisia sydämiä rakkaimmilleen.


shopify traffic statsSeuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.