Mitä lahjaksi?,  Yhteiset asiat

Jaetaan hyvää joulumieltä

Näin joulun alla monet tapaavat lahjoittaa joulukorttirahat tai osan joulubudjetistaan erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin. Jokaiselle varmaan löytyy mieluinen kohde, kun lähtee etsimään. Huomasin viime viikon aikana, että monella on mennyt kokonaan ohi Facebookissa toimivat erilaiset Jouluapu-ryhmät, joista moni toimii paikallisesti, mutta löytyy joukosta myös Jouluapu, koko Suomi.

Meillä on ollut joka vuosi tapana laittaa jonkin verran hyväntekeväisyyteen. Kohteet ja summat ovat vaihdelleet. Tänä vuonna päätimme kohdentaa avun paikalliselle perheelle, joka löytyi jouluapuryhmän kautta.

Jouluapuryhmät toimivat pääsääntöisesti siten, että ryhmän ylläpidolle on ilmoittautunut apua tarvitseva perhe, jonka ilmoitus sitten julkaistaan ryhmässä nimettömänä. Ilmoituksessa kerrotaan, millaista apua perhe kaipaa. Avuntarpeet voivat koskea niin ruokaa, lasten joululahjoja, vaatteita ja kenkiä kuin ihan peseytymistarvikkeita tai vaikkapa peittoja ja tyynyjä. Ilmoituksen alle kommentoimalla voivat ryhmäläiset kertoa, minkä pyynnön haluavat toteuttaa. Tämän jälkeen avuntarjoaja laittaa viestiä ryhmän ylläpidolle, josta tapauskohtaisesti saa joko apua tarvitsevan perheen yhteystiedot tai sitten ohjeet, kuinka avustus toimitetaan ylläpidolle, joka puolestaan toimittaa lähetyksen apua tarvitsevalle perheelle. Aika helppoa ja vaivatonta, sille joka apua haluaa antaa.

Nostan hattua näiden ryhmien ylläpidoille, jotka jaksavat toimeen tarttua, vaikka omatkin joulukiireet vievät aikaa eikä tällaisen ryhmän ylläpitäminen ja asioiden järjestely ole edes ihan yksinkertaista. Tehtävää on paljon ja aikaa suhteellisen vähän.

Jaetaan hyvää joulumieltä

Jaetaan hyvää joulumieltä

Avuntarvitsijoita on toki ympäri vuoden ja apua pitäisikin antaa sen mukaisesti. Jouluna avuntarve tuntuu kuitenkin aina kasvavan, sillä silloin perheet tapaavat kokoontua viettämään yhteistä aikaa notkuvien herkkupöytien ja kauniisti paketoitujen joululahjojen ääreen. Joululaulut soivat, joulupukki tulee käymään ja lahjakääröjen rapina täyttää huoneen. Joululomien jälkeen kysellään koulussa, missä vietitte joulun, mitä teitte ja mitä saitte lahjaksi. Tunne ulkopuolisuudesta ja eriarvoisuudesta on kurja ja tuntuu syvällä sydämessä. Se saattaa jättää lähtemättömät jäljet.

Perheiden avuntarpeet ovat erilaisia. Teksteissä näkyy paljon työttömyyttä sekä pitkäaikaista sairastelua. Molemmat syitä, jotka ovat ajaneet asiat sellaiseen pisteeseen, että perusarkikaan ei ole enää sellaista kuin sen toivoisi olevan ja sen kaiken keskelle pitäisi saada rakennettua joulu. Joskus jaksaminenkaan ei ole kunnossa ja tarvitaan ihan vaikkapa siivousapua. Tilanteita on monenlaisia, mutta yhteistä niille on se, että apua tarvitaan. Silloin sitä pitäisi myös saada.

Jokainen lapsi ja vanhempi on oikeutettu saamaan apua ja olen iloinen, että perheeni voi olla edes yhden perheen vanhempien apuna luomassa iloisempaa joulua ja toivoa hiukan helpommasta tulevaisuudesta.

Jouluapuryhmiä löytyy ainakin seuraavanlaisia:

Annetaan ja Otetaan vastaan Jouluapua LEMPÄÄLÄ

Ihana joulu kaikille – jouluapua Länsi-Uusimaa

Jouluapu Alavus

Jouluapua Espoossa

Jouluapua Hyvinkää

Jouluapua Joensuu

Jouluapua Jyväskylässä

Jouluapua Jyväskylän alueella

Jouluapu Kellokoski

Jouluapua (Kerava)

Jouluapu, Koko Suomi

Jouluapua (koko Suomi)

Jouluapu Nurmijärvi

Jouluapua Petäjäveden lapsiperheille ja yksinäisille

Jouluapu Pirkanmaa + KOKO SUOMI

Jouluapu Renko

Jouluapu Sievi-Nivala

Jouluapu Tornio ja Meri-Lappi

Julhjälp Raseborg 2018

Muita auttavia ryhmiä (osa kerää erillisiä jouluavustuksiakin):

Apua ja iloa vähävaraisille lapsiperheille (KOKO SUOMI)

Apua lapsiperheille

Apua vähävaraisille Uusimaa

Apuna vähävaraisille perheille ja yksinäisille koko Suomi

Apurinki Etelä-Karjala

Arkiapuri

Pika-apua ja hyvää mieltä Turun seudun lapsiperheille

Rovaniemi Apua vähävaraisille

Vähävaraisille apua!

Auttaa voi myös mm. seuraavien yhdistysten/keräysten kautta: Hope ry, Joulupuu, Pelastakaa Lapset, Hyvä Joulumieli-keräys, Siskot ja Simot ja Joulupata.


Kuvat: Pixabay


Seuraatko jo Luomulaaksoa Facebookissa? Tai Instagramissa? Jos et, niin tule ihmeessä mukaan! Facebookissa jaan myös linkkejä kiinnostaviin uutisiin ja Instagramissa väläyksiä arjen touhuista, joista kaikki eivät milloinkaan päädy blogiin saakka. Molempien kautta voit tietenkin seurata blogipäivityksiä.

Kuvat: © Luomulaakson Maria ellei toisin mainita.

puhelimen kuoret


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.